REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventinio stalo neįsivaizduoju be gaivaus želės deserto. Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Šventinio stalo neįsivaizduoju be gaivaus želės deserto. Tai tikra atgaiva, kurią mūsų šeima valgo su malonumu. Ir net nebūtinai reikia laukti švenčių, kad gaiviu želės desertu palepinčiau namiškius“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 600 ml jogurto (aš dariau su persikų skonio), 3 skirtingų skonių želės (vyšnių, kivių ir apelsinų) ir 20 g želatinos (250 ml šalto virinto vandens želatinai išbrinkinti).

Mėgstantiems saldžiau į jogurtą įberkite kelis šaukštelius smulkiojo cukraus. Išbrinkintą želatiną pakaitinau ant silpnos ugnies, kad granulytės visiškai ištirptų. Ją atvėsinau ir supyliau į jogurtą, (jogurtą su želatina laikykite kur šilčiau, vis pamaišykite, kad nesustingtų).

Skirtingų skonių želę pasiruošiau kaip nurodytą ant pakelio (tik vandens reiktų pilti mažiau 250 ml). Belieka sluoksniuoti jogurto ir želės desertą. Pasirinktoje formoje, aš dariau metalinėje kekso formoje, supyliau jogurtą (200 ml) ir stingdžiau apie 20–25 minučių, po to ant jogurto supyliau vyšnių skonio želę ir vėl stingdžiau ir t.t. Desertą pastačiau stingti.

P.S.Tam, kad želės desertas gražiai išsiimtų, panardinkite formą į karštą vandenį ir palaikykite kelias sekundes.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų