Tai vienas iš populiariausių tradicinių gruziniškų patiekalų. Prie rekordo siekimo prisidėjo ir šventės dalyviai. Jie gamino chinkalius, kurie po to čia pat buvo verdami bei ragaujami.
Tradicinė Gruzijos rudens šventė „Tbilisoba“ Vilniuje pirmą kartą surengta prieš porą metų ir labai greitai tapo tradiciniu renginiu, kurio metu vilniečiai bei miesto svečiai turi galimybę susipažinti su gruziniškomis tradicijomis, menais, virtuve.
Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė džiaugėsi, kad „Tbilisoba“ kasmet sulaukia vis didesnio miestiečių susidomėjimo.„Man labai malonu, kad „Tbilisoba“ jau tapo tradicija ir švenčiama Lietuvos sostinėje Vilniuje trečią kartą, nes Vilnius ir Tbilisis – miestai bičiuliai, o su bičiuliais juk reikia dalintis viskuo, ką turi geriausio“, - sakė ji.
Šiemet vienu iš pagrindinių šventės akcentų Vilniuje tapo naujo „Borjomi“ 1000 chinkalių gaminimo rekordo siekimas.
Kaip sako rekordo iniciatoriaus „Borjomi“ prekės ženklo rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė, šventės dalyviams norėta ne tik suteikti galimybę išbandyti dar neatrastus gruziniškus skonius, bet ir patiems tiesiogiai prisidėti prie šio rekordo pasiekimo.
„Visada raginame žmones gyventi ne tik gardžiai, bet ir smagiai. Šeštadienį su vilniečiais patyrėme daugybę puikių emocijų. Kiekvienas turėjo progą pats pagaminti savo chinkalį bei vietoje jį išvirti ir paragauti užsigeriant natūraliu vandeniu „Borjomi“. Tačiau dar svarbiau tai, kad savo tikslą įgyvendinome kartu, dalindamiesi teigiamomis emocijomis bei atrasdami naujus skonius“, - teigia ji.
Bendromis „Tbilisoba“ dalyvių pastangomis iš viso išvirta daugiau nei 1000 chinkalių. Su šio patiekalo ruošimo subtilybėmis juos supažindino gruzinų virtuvės žinovas.