Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos.
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
Kepame iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. pavartome duonos juosteles).
Iškepusią duoną pabarstome druska ir įtriname česnaku.Užtepėlei sumaišome lydytą sūrį su majonezu ir išspaustomis 3 skiltelėmis česnako. Imame po gabalėlį duonos, vieną pusę merkiame į padažą, tada pavoliojame smulkintame sūryje ir dedame į lėkštę.
Šaltinis: Baltoje lėkštėje
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!