• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai sodas ar daržas dosniai apdovanoja žalumynais, ne vienas susimąsto – ką daryti, kad šiomis gėrybėmis būtų galima mėgautis ilgiau. Vienas dažniausių pavasario ir vasaros žalumynų – svogūnų laiškai. Jei norite jais mėgautis ilgiau, Irina dalinosi patarimu, kaip juos užšaldyti.

5

Kai sodas ar daržas dosniai apdovanoja žalumynais, ne vienas susimąsto – ką daryti, kad šiomis gėrybėmis būtų galima mėgautis ilgiau. Vienas dažniausių pavasario ir vasaros žalumynų – svogūnų laiškai. Jei norite jais mėgautis ilgiau, Irina dalinosi patarimu, kaip juos užšaldyti.

REKLAMA

Atsargomis žiemai verta pasirūpinti iš anksto – Irina jau ne vienerius metus taiko paprastą, bet veiksmingą svogūno laiškų šaldymo būdą.

Pasidalijo svogūnų laiškų šaldymo metodu

„Tai mano mėgstamiausias svogūnų laiškų šaldymo metodas. Kadangi jų užaugo jau nemažai, nusprendžiau pasidalinti juo ir su jumis – galbūt pravers ir jums“, – sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 gr. svogūnų laiškų,
  • pundelio krapų (galit ir daugiau),
  • pusės arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų miltelių,
  • nepilno arbatinio šaukštelio druskos,
  • 40 gr. atvėsinto sviesto.

„Viską sutryniau su blenderiu, po to košelę sudėjau į ledų formeles ir užšaldžiau šaldiklyje. Kai užstingo, išėmiau iš formelių, sudėjau į maišelius ir sukroviau į šaldiklį.

O naudoju šituos kubelius praktiškai visur, kur reikia svogūnų: sriubos, troškiniai, salotos. Netgi ant juodos duonos užsitepus su sūdytais lašiniukais gardžiai užkandu“, – pasakoja ji.

Šaltinis: vakavimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų