Sodyba, kurioje įsikūrę šeimininkai Vida ir Simas Šatkauskai, skaičiuoja visą šimtą metų – ji įkurta 1900-aisiais. Čia galima pamatyti ir šimtametį sodą – 2,3 hektaro plote auga net apie 150 medžių, todėl derliaus užtenka ir šeimai (pora augina keturis vaikus), ir augintiniams, ir svečiams.
Šeimininkai Vida ir Simas ne tik aprodys savo valdas „La maistas“ kūrybinei komandai, bet ir pavaišins savo ruoštais skanumynais. Taigi, šį kartą laidoje – visi patiekalai bus su kriaušėmis ir obuoliais.
Sodybos šeimininkas Simas gamins degintą baskų sūrio pyragą su kriaušėmis ir levandomis bei obuolių čatnį. Vylius gamins grilyje keptą sūrio sumuštinį su kriaušėmis, obuoliais, karamele ir cinamonu, o Tomas – keptus obuolius su patarškos krūtinėle ir keptų obuolių padažą su rozmarinais.
Garsus istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis siūlo žiūrovams į savo meniu įtraukti pataršką.
„Patarška – naminis paukštis, gyvenantis medžiuose. Jis labai dažnai naudojamas prancūzų virtuvėje, tai prancūzų gastronomijos klasika. Pas mus buvo primirštas, bet šiuo metu atgimsta, vis daugiau ūkininkų pradeda auginti. Man tai unikalus paukštis. Lengva struktūra, ji šiek tiek tvirtesnė nei vištienos, spalva geltonesnė, o skonis – išskirtinis“, – kalbėjo T. Rimydis.