Salotoms reikės:
- Marinuotos kiaulienos kepsnelių
- Romaninės salotos
- Raudonosios paprikos
- Saujos vyšninių pomidorų
- Avokado
- Konservuotų raudonųjų pupelių
- Konservuotų kukurūzų
- Avokado
- Fetos sūrio
- Svogūnų laiškų
Padažui reikės:
- 3 šaukštų obuolių acto
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Šaukštelio medaus
- Saujos šviežių petražolių lapelių
- Mėgstamų džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlio, čiobrelio)
- Žaliosios citrinos
- Šaukštelio pomidorų salsos arba adžikos
Gaminimo eiga:
Visus padažo ingredientus, išskyrūs salsą ar adžiką, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Padažą supilkite į dubenėlį, įdėkite salsą, gerai išmaišykite ir patiekite.
Kepsnelius iškepkite grilyje ar keptuvėje. Salotas susmulkinkite ir sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytas paprikas, pusiau perpjautus pomidoriukus, pupeles, kukurūzus, bei kubeliais supjaustytą avokadą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į dubens vidurį. Iškepusią mėsą supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Fetą sūrį sutrupinkite ir suberkite ant salotų. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite.
Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!