Pirmasis derlius bus nuimtas jau šį mėnesį. Šie augalai galėtų tapti efektyvesniu omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu ir padėti mažinti vis didėjantį žuvų poreikį visame pasaulyje, praneša „The Daily Mail“.
Tai pirmas toks bandymas sukurti naują omega-3 riebalų rūgščių šaltinį. Eksperimentas vykdomas Hertfordshire'o „Rothamsted Research“ tyrimų centre. Čia laukuose auga genetiškai modifikuotos sėjamosios judros, kurių sudėtyje būtų didelis omega-3 riebalų rūgščių.
Vienas iš tyrimo vadovų profesorius Johnatahnas Napieras teigė, jog dabar naudojami būdai gauti žuvų taukų yra neefektyvūs, ir šis tyrimas kaip tik siekia sukurti efektyvesnį žuvų taukų gavimo šaltinį.
,,Manau, šiais laikais niekas neabejoja žuvų taukų nauda žmogaus sveikatai“,– teigė profesorius.