• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 13 metų Lietuvoje gyvenantis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau seniai perprato daugybę įvairiausių tik lietuviams būdingų savybių, tradicijų ir pomėgių. Tačiau kai kas iki pat šios dienos vis dar liko nebandyta. Šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ jos vedėjui taps ypatinga, mat šis pagaliau patirs tai, ką visuomet norėjo išbandyti – poledinę žvejybą.

10

Daugiau nei 13 metų Lietuvoje gyvenantis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau seniai perprato daugybę įvairiausių tik lietuviams būdingų savybių, tradicijų ir pomėgių. Tačiau kai kas iki pat šios dienos vis dar liko nebandyta. Šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ jos vedėjui taps ypatinga, mat šis pagaliau patirs tai, ką visuomet norėjo išbandyti – poledinę žvejybą.

REKLAMA

Apsilankęs grilio eksperto Mindaugo sodyboje, Gian Luca kartu su juo aiškinsis šios žvejybos paslaptis ir svarbiausiomis jų dalinsis su žiūrovais. O kad belaukiant laimikio nesušaltų, virtuvės šefas čia pat, ant ledo, paruoš sotų troškinį su avinžirniais ir šonine.

Visi tie, kurie kada nors yra susimąstę apie poledinę žvejybą, turėtų žinoti kelias svarbias taisykles. Viena jų – kaip nuspręsti, kada ant ledo žvejoti yra saugu? „Manau, kad dabar didžiuosiuose telkiniuose ledas dar nėra toks storas – ten didesnė masė vandens. Ten, kur tvenkinys yra mažesnis, automatiškai ir ledas yra kur kas stabilesnis. Ant tokio mes galime net vaikščioti. Tad reikėtų bent 10 centimetrų storio ledo“, – pasakos Gian Lucai Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad dažniausiai poledinė žvejyba neturi aiškios pradžios ir galo – sezonas šiai žvejybai prasideda nuo pat pirmo ledo. „Geriausias – pirmas ir paskutinis ledas“, – sakys vienas iš žvejų.

REKLAMA

Vis dėlto net ir išsiaiškinęs keletą svarbiausių taisyklių, Gian Luca nebus užtikrintas, kad žuvis užkibs ir jam, o jo bičiuliai ims juokauti, kad virtuvės šefo namo neišleis tol, kol jis nepagaus upėtakio. „Tuoj paskambinsiu žmonai ir pasakysiu, kad, greičiausiai, namo negrįšiu dar savaitę ar dvi“, – savo ruožtu sakys virtuvės šefas.

Poledinė žvejyba neatsiejama nuo žvarbaus oro, todėl Gian Luca nuspręs pagaminti net ir pačią šalčiausią dieną sušildysiantį troškinį. Savo sočiam patiekalui virtuvės šefas iš anksto bus paruošęs sultinį, avinžirnių, pjaustytos šoninės ir svogūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėkite gaminti šį troškinį nuo šoninės. Pirmiausiai pakepkite ją, tuomet pridėkite svogūnus, o vėliau supilkite ir sultinį. Avinžirnius sudėkite paskutinius, o galiausiai viską pagardinkite druska ir pipirais. Tuomet kuriam laikui troškinį palikite pasitroškinti.

„Termosą su sultiniu atsinešiau dėl dviejų priežasčių. Pirmiausiai dėl to, kad aš esu italas – negalvojau, kad šiandien švies saulė ir buvau įsitikinęs, kad čia sušalsiu. O antra, vištienos sultinys duoda papildomą skonį“, – sakys jis.

Kokią priemonę tiems, kurie užsiima poledine žvejyba, visuomet patartina turėti su savimi? Kaip žvejoti, kad ši veikla atneštų rezultatų? Galiausiai, ar nusišypsos Gian Lucai laimė pagauti laimikį pačiam?

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų