Gardūs žemaičių blynai pagal Editą: receptas patikrintas laiko

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;

Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;

Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.

Žemaičių blynų receptas

Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.


Rašyti komentarą...
A
As
2021-08-07 12:23:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kepiau pagal si nieko gero.Gal cia nuo bulviu rusies priklauso
Atsakyti
0

I
ITA
2021-08-07 13:44:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Gal ir nuo bulviu priklauso,bet as tokius darau ir tikrai geri gaunasi,tik jei darant limpa prie ranku,reikia rankas patepti aliejum,tokius gaminu jau daugiau kaip 20 metu
Atsakyti
-1

T
Tata
2021-08-12 12:11:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
Jai rankos limpa, reikia patepti solidolu, kur Dulkys spirales tepa, tada nelips
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų