Atsakė į amžiną klausimą: štai, kurią aliuminio folijos pusę reikia naudoti

Aliuminio folija yra vienas mūsų mėgstamiausių išradimų. Nesvarbu, ar kepame šviežias daržoves dailiai supakuotame folijos gabalėlyje ar į ją įvyniojame likusį picos gabalėlį − tai puikus sprendimas beveik bet kokioje situacijoje virtuvėje.

Išties, šios blizgančios populiarios prekės panaudojimo būdų sąrašas yra begalinis, rašo today.com.

Matome, kad folija turi dvi skirtingas puses: blizgančią, atspindinčią ir matinę puses. Tai privertė mus susimąstyti. Kokia yra šių dviejų skirtingų tekstūrų paskirtis? Ar dėl tam tikrų priežasčių turėtume naudoti skirtingas puses? O gal daugelį metų viską darome neteisingai?!

Skirtumo tarp abiejų pusių nėra

Puiki žinia! Pasak „Reynolds“, maisto prekių tiekėjų kompanijos, ekspertų, skirtumo tarp abiejų pusių nėra.

„Nepriklausomai nuo pusės, abi pusės atlieka tą patį darbą – gamina, šaldo ir saugo maistą“, − sakė „Reynolds Wrap“ rinkodaros direktorius Mike Mazza.

„Nėra jokio skirtumo, kurią folijos pusę naudojate“, − priduria jis.

Nelipni folija turi apsauginę dangą vienoje pusėje, todėl bendrovė rekomenduoja maistą dėti tik į tą pusę, kuri pažymėta „nelipni“, kad būtų pasiektas maksimalus efektyvumas.

Išvaizda skiriasi dėl gamybos proceso

Jei abi folijos pusės gali būti naudojamos vienodai, kodėl taip skiriasi jų išvaizda? Mazza turi mums atsakymą!

„Išvaizda skiriasi dėl folijos gamybos proceso“, − sakė jis.

„Paskutiniame valcavimo etape per valcavimo stakles vienu metu praleidžiami du folijos sluoksniai. Ta pusė, kuri liečiasi su poliruotais plieno ritinėliais, tampa blizgi. Kita pusė, nesiliečianti su sunkiais volais, įgauna matinį paviršių. Viena pusė šiek tiek dar papildomai šlifuojama ir išeina spindinti kaip sidabro lapas!“, − aiškina jis.

Kalbant apie mūsų pageidaujamą pusę, mes tikriausiai rinksimės matinį paviršių, kad nepamatytume savo paraudusio iš gėdos veido atspindžio, kai iš šaldytuvo nugvelbsime paskutinį picos gabalėlį.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų