Gardus mėsos ir cukinijos troškinys: sunaudokite vasaros derlių

„Aš cukiniją gal dar ir dėl to labai mėgstu, kad ji tokia universali ir puikiai mėgsta pasislėpti patiekaluose. Nors šeima mano nėra prieš cukiniją taip nusiteikę, kaip prieš moliūgą, bet kartais visai gerai, kai nesupranta, kad valgo cukiniją. Taip nutiko ir šiame troškinyje. Cukiniją sutarkavau burokine traka ir besitroškindama ji virto skaniu padažu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Porcijos 4; Užtruksite apie 30 min: 700 g kalakuto filė; 2 skiltelės česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 cukinija; Druskos pagal skonį; Žiupsnis baltųjų pipirų; 1 a. š. džiovintų žolelių; Šlakelis aliejaus; 1 v. š. sviesto; Ryšulėlis krapų.

Kalakutienos ir cukinijos troškinys

Kalakutieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Troškintuve įkaitiname aliejų ir pakepiname kalakutieną. Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir cukiniją sutarkuojame. Apkeptą kalakutieną atidedame į šalį. Sudedame svogūną su morkomis ir pakepiname, kol daržovės suminkštės.

Suberiame česnaką, pakaitiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Tada į troškintuvą sudedame kalakutieną, cukiniją, įdedame gabalėlį sviesto ir patroškiname viską apie 15 minučių. Paragaujame, jei trūksta druskos, paskaniname ja. Pabarstome smulkintais krapais. Mes valgėme su virtomis bulvėmis ir kopūstų salotomis.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų