Reikės (21 cm. tortinė)
Biskvitui: 2 kiaušinių, 60 gr. cukraus, 40 gr. miltų, 15 gr. kakavos, 0.5 a.š. kepimo miltelių
Jogurtiniam / varškės sluoksniui reikės: 400 gr. kreminės varškės, 400 ml. jogurto ( naudojau abrikosų / mango skonio), konservuotų persikų (didelės skardinės), citrinos sulčių (nebūtina), 20 gr. želatinos + 8 v.š. vandens
Papildomai reikės 1 pak. persikinio skonio želės
Gaminimo eiga:
Kiaušinio baltymus išplakiau iki standžių putų. Trynius išplakiau su cukrumi ir atsargiai įmaišiau baltymus. Į masę įbėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakavą. Išmaišiau.
Tortinėje patiesiau kepimo popierių ir supyliau biskvitinę masę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Želatiną brinkinau vėsiame (virintame) vandenyje apie 10 – 15 min. Išbrinkusią želatiną pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo.
Varškę sumaišiau su jogurtu.
Atvėsintą želatiną supyliau į varškės/jogurto masę ir sudėjau smulkiai pjaustytus persikus ir išmaišiau.Į masę išspaudžiau citrinos sulčių ( pagal skonį ).( 5 – 6 persikų puseles pasilikau torto viršui, želės sluoksniui papuošti.
Ant iškepusio, atvėsusio biskvito supyliau jogurtinę varškės masę ir pastačiau į šaldytuvą stingti.
Kol stingo jogurtinis/varškės sluoksnis, pasiruošiau želę (pagal instrukciją, tik vandens piliau 250 ml. ). Supjausčiau persikus.
Kai masė apstingo, sudėjau pjaustytus persikus (juos ar kt. vaisius galite dėti pagal save ) ir užpyliau ant jų paruoštos želės, kad vaisių gabaliukai neišplauktų į viršų ar kitaip kaip nejudėtų.
Želatinos įpilkite pirmąsyk tik vos, kad apsemtų vaisius ir statykite atgal į šaldytuvą. Kai žele vaisiuose sustings, tuomet drąsiai supilkite likusią paruoštą želę. Kad torto šonai būtų gražūs, dėkite aplink tortinės šonus acetatinę juostą. Štai ir viskas. Beliko laukti kol tortas sustings ir galėtumėte jį ragauti.
Šaltinis: Gamink su Audrone