Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Burnoje tirpstantys Gian Lucos keksiukai idealiai tiks Helovinui

Helovino šventė visais laikais būdavo neatsiejama nuo moliūgų, tad artėjant šiurpiausiai metų nakčiai, virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus nustebins dar neragautais patiekalais būtent iš jų. O vienas jo receptas sudomins tuos, kurie negali atsispirti burnoje tirpstantiems keksiukams…

13

Helovino šventė visais laikais būdavo neatsiejama nuo moliūgų, tad artėjant šiurpiausiai metų nakčiai, virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus nustebins dar neragautais patiekalais būtent iš jų. O vienas jo receptas sudomins tuos, kurie negali atsispirti burnoje tirpstantiems keksiukams…

REKLAMA

Kaip laidoje pasakos Gian Luca, šįkart jis keliaus link Nemuno kelio, kurį lygins su lietuvišku Provansu.

Čia, išėjusi į pensiją, mokslų daktarė Adelė ir jos vyras Vytautas, susigalvojo sau neįprastą veiklą – vieni pirmųjų Lietuvoje ėmė auginti nykštukinius jautukus, skambiu pavadinimu deksteriai. O norėdami palepinti galvijus, Adelė ir Vytautas vieną tuščią lauką užsėjo mėgiamiausiu jų dalyku – moliūgais.

REKLAMA

„Visi pensininkai skundžiasi, kad gyventi yra labai nuobodu, tad aš nusprendžiau, jog gyvenimą reikia žaisti. O su kuo daugiau pažaisi, jei ne spalvomis?“ – apie savo ūkio idėją pasakos moteris.

Visgi pora nesitikėjo, kad moliūgų užaugs taip gausiai, kad netgi teks imtis už galvų: „Švelniai tariant, jų užaugo gal 50 kartų daugiau, negu tiems galvijams reikia“, – kaip deksterių ūkis virto moliūgų ūkiu, pasakos Adelė.

Savo ūkyje pora augina skirtingus moliūgus, o jų rūšis grupuoja pagal savitą sistemą – skiria į moliūgus, kurių sėklos turi lukštą, ir tuos, kurių sėklos yra belukštės. Adelė pasakos, kad skirtingiems patiekalams reikalingi vis kitos rūšies moliūgai, o kaip pasirinkti teisingai, sužinosite jau šio sekmadienio laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Moliūginiai keksiukai

Kitaip nei įprasta „La maistas“ laidoje, virtuvės šefo rolę pirmiausiai perims pati Adelė. Ūkininkė parodys, kaip išsikepti tobulus moliūgų blynus be miltų ir kiaušinių. Viskas, ko prireiks tokiems sveikuoliškiems blynams, yra moliūgas, druska ir šiek tiek krakmolo. O taip pat Gian Lucą ji pavaišins neįprasta arbata iš moliūgų žievelių.

Grįžęs į Vilnių ir pats Gian Luca imsis ruošti moliūgus. Pirmiausiai laidos žiūrovus virtuvės šefas nustebins ypatingo skonio ir idealiai Helovino šventei tinkančiais, burnoje tirpstančiais keksiukais iš moliūgų. Pasirodo, kad net ir iš moliūgo galima pagaminti pačius saldžiausius keksiukus! Tam prireiks paprasto sviestinio moliūgo, kuris turi labai daug masės, o kartu – ir labai mažai sėklų.

„Įprastai prieskoniai ar druska moliūgą padeda paminkštinti, tačiau kadangi mes ruošime saldžius keksiukus, viso to naudoti negalime. Norint moliūgą suminkštinti, mūsų atveju reikės naudoti foliją – ja apvynioję moliūgų gabalėlius, įdėsime juos į orkaitę 20 minučių 220 laipsnių temperatūroje“, – gudrybę atskleis virtuvės šefas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Gian Lucos keksiukams reikės sviesto, rudojo cukraus, vieno kiaušinio, medaus, miltų, vieno šaukštelio valgomosios sodos, cinamono ir kiek įtarkuoto muskato riešuto.

Kaip paruošti idealaus skonio, Helovino šventei puikiai tinkančius keksiukus? Kokius kitus netikėtus skonius Gian Luca sujungs ruošdamas antrąjį savo moliūgų patiekalą?

Kulinarinės Gian Luccos kelionės – laidoje „La maistas“, sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų