• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį aviečių trupininį pyragą. Išbandyti, kol dar yra šviežių aviečių, yra tiesiog būtina!

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį aviečių trupininį pyragą. Išbandyti, kol dar yra šviežių aviečių, yra tiesiog būtina!

REKLAMA

Tešlai reikės:

  • 200 gr šalto sviesto
  • 400 gr miltų
  • 150 gr cukraus
  • Kiaušinio
  • Žiupsnio druskos

Įdarui reikės:

  • Kilogramo aviečių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų krakmolo

Trupiniams reikės:

  • 200 gr šalto sviesto
  • 150 gr miltų
  • 100 gr cukraus
  • 100 gr lazdyno riešutų
  • 50 gr kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol susiformuos tešlos gumulas. Tešlą šiek tiek paminkykite rankomis, kad būtų vientisa, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Subadykite tešlą šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai pagels.

Uogas suberkite į dubenį kartu su cukrumi ir krakmolu, gerai išmaišykite. Uogas palikite pastovėti ir pagaminkite pyrago trupinius. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir kapokite, kol gausite trupinius.

REKLAMA
REKLAMA

Uogas sudėkite ant iškepusio pyrago pagrindo, užberkite paruoštus trupinius ir kepkite dar apie 40 minučių.

Daugiau patarimų išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų