REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tradiciškai kibinai būna su kapota aviena, bet aš dažniausiai įdarą gaminu iš stambiai maltos/kapotos vištienos, įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį druskos, sultinio bei daug daug maltų juodųjų pipirų. Ir visada prieš įvyniodama įdarą į atšaldytos tešlos mantiją, leidžiu jam pusvalandį pastovėti. Jei ruošiatės vartoti avieną, į įdarą būtinai įberkite mėtų ir kalendrų“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“  autorė.

„Tradiciškai kibinai būna su kapota aviena, bet aš dažniausiai įdarą gaminu iš stambiai maltos/kapotos vištienos, įmaišydama svogūno, grietinės, žiupsnelį druskos, sultinio bei daug daug maltų juodųjų pipirų. Ir visada prieš įvyniodama įdarą į atšaldytos tešlos mantiją, leidžiu jam pusvalandį pastovėti. Jei ruošiatės vartoti avieną, į įdarą būtinai įberkite mėtų ir kalendrų“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“  autorė.

REKLAMA

Tešlai reikės: 500 g miltų; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 250 g šalto sviesto; 200 g grietinės (40 proc. riebumo); 2 didelių kiaušinių.

Vištienos įdarui reikės: 650 g stambiai maltos viščiukų kulšelių mėsos; 2 didelių svogūnų; 1 valgomojo šaukšto sviesto; 125 ml vandens; 1/4 ekologiško vištienos sultinio kubelio; 1/2 arbatinio šaukštelio druskos; 2 valgomųjų šaukštų grietinės; Maltų juodųjų pipirų.

Kibinų paviršiui reikės: 1 didelio kiaušinio; Šlakelio vandens.

Kibinai su vištiena

1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti).Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.

REKLAMA
REKLAMA

2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų, kad susiformuotų tešlos rutulys. Pora kartų perminkykite, bet ne daugiau.

4. Padėkite tešlą 30–40 minučių į šaldytuvą.

5. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius į mėsą sudėkite nekeptus. Į mėsą sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, gietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 

6. Atvėsusią tešlą padalykite į 32–36 vienodo dydžio gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.

REKLAMA
REKLAMA

7.  Ant iškočioto tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.

8. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes, kol gražiai apskrus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų