Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien nusprendžiau paeksperementuoti ir su pomidorais. Prie pomidorų pripjausčiau ir svogūnų. Ir kaip manote, ar skaniai gavosi? O gi liuks, po geros valandos aš jau ragavau pomidorus. Beje, tai puikus pasirinkimas, kuris puikiai tiks prie mėsos kepsnių ar šašlykų, nes kepimo sezonas jau prasidėjęs“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien nusprendžiau paeksperementuoti ir su pomidorais. Prie pomidorų pripjausčiau ir svogūnų. Ir kaip manote, ar skaniai gavosi? O gi liuks, po geros valandos aš jau ragavau pomidorus. Beje, tai puikus pasirinkimas, kuris puikiai tiks prie mėsos kepsnių ar šašlykų, nes kepimo sezonas jau prasidėjęs“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

REKLAMA

Reikės: 3–4 pomidorų, 1–2 svogūnų, 2–3 česnako skiltelių, 5–6 juodųjų pipirų žirneliais, krapų.

Raugimui papildomai reikės: 4 v.š. aliejaus, 2–3 a.š. cukraus arba 1–1.5 v.š. skysto medaus, 2–3 v.š. citrinos sulčių, žiupsnelio druskos.

REKLAMA

Pomidorus, svogūnus ir česnako skilteles supjausčiau griežinėliais. Krapus susmulkinau. Į stiklinį indą sudėjau sluoksniais: pomidorus, ant viršaus svogūnus, česnakus ir krapus. Taip sluoksniavau visas daržoves. Į tarpelius sudėjau juodų pipirų žirnelius.

Dubenėlyje sumaišiau aliejų, citrinos sultis, cukrų (skystą medų), druską ir gerai išmaišiusi supyliau ant daržovių. Marinatą ragaukite, jei norėsite aštresnio skonio, galite įdėti aitriosios paprikos miltelių ir pan. Stiklinį indą sandariai uždariau, kelis sykius krestelėjau ir pastačiau į šaldytuvą. Štai ir viskas. Beliko laukti rezultato.

Šaltinis: Gamink su Audrone

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų