Karštu marinatu raugti agurkai
Reikės: 12 vnt. (~1 kg.) agurkų; pundelio krapų; 6-7 česnako skiltelių; 10 juodų pipiriukų (žirnelių); 3 lauro lapelių; kelių vyšnių lapelių (ir juodųjų serbentų, bet jų neturėjau); 1 l vandens; 2 v.š. druskos; 2 a.š. cukraus; 1 v.š. obuolių acto.
Gaminimo eiga:
Agurkus išploviau ir nupjoviau galiukus.
1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.
Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau pusiau) ir pipirus.
Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.
Skanaus!
Šaltinis: „Gamink su Audrone“