Audronė atskleidė tobulą agurkų rauginimo būdą: sužavės visą šeimą

„Esu agurkus raugusi (marinavusi) įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai. Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs, traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli“, – rašo Audronė.

Karštu marinatu raugti agurkai

Reikės: 12 vnt. (~1 kg.) agurkų; pundelio krapų; 6-7 česnako skiltelių; 10 juodų pipiriukų (žirnelių); 3 lauro lapelių; kelių vyšnių lapelių (ir juodųjų serbentų, bet jų neturėjau); 1 l vandens; 2 v.š. druskos; 2 a.š. cukraus; 1 v.š. obuolių acto.

Gaminimo eiga:

Agurkus išploviau ir nupjoviau galiukus.

1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.

Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau pusiau) ir pipirus.

Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.

Skanaus!

Šaltinis: „Gamink su Audrone

 


Rašyti komentarą...
T
Taigi
2021-07-08 12:17:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia nerauginti , o marinuoti , senai jau žinoma
Atsakyti
0

T
Technologas
2021-07-08 13:11:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Į rauginamus agurkus acto pilti nereikia.
Atsakyti
-1

!
!!!
2021-07-08 13:13:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kedainiu konservuoti..... Actas, karstas vanduo..... Koks tikslas gaminti pagamintus
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų