Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Esu agurkus raugusi (marinavusi) įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai. Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs, traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli“, – rašo Audronė.

„Esu agurkus raugusi (marinavusi) įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai. Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs, traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli“, – rašo Audronė.

REKLAMA

Karštu marinatu raugti agurkai

Reikės: 12 vnt. (~1 kg.) agurkų; pundelio krapų; 6-7 česnako skiltelių; 10 juodų pipiriukų (žirnelių); 3 lauro lapelių; kelių vyšnių lapelių (ir juodųjų serbentų, bet jų neturėjau); 1 l vandens; 2 v.š. druskos; 2 a.š. cukraus; 1 v.š. obuolių acto.

Gaminimo eiga:

Agurkus išploviau ir nupjoviau galiukus.

1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.

Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau pusiau) ir pipirus.

Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.

Skanaus!

Šaltinis: „Gamink su Audrone

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų