Atskleidė didžiausią vištienos kepimo klaidą: ją daro beveik visi

Jei manote, kad vištiena skani tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, gali būti, kad ją ruošiate ne taip.

Vištiena yra daugelio valgiaraščių vienas esminių ingredientų, nebent maitinatės vegetariškai ar veganiškai. Tačiau daugeliui mėsą vartojančių žmonių vištiena neretai atrodo nuobodokas patiekalas.

Jei manote, kad vištiena, kuri yra labai universali mėsa, skani būna tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, greičiausiai ją ruošiate ne taip. Pastaruoju metu aiškėja vis daugiau klaidų, kurias ruošdami maistą namuose daro daugelis.

Pradedant tobulais pusryčiais su šonine, dešrelėmis ir kiaušinienę, baigiant jautienos didkepsniais – visko galima išmokti. Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kaip greitai paruošti šaldytą maistą. Panašiai ir su vištiena – visai nesunku tobulai išsikepti gardžią vištienos krūtinėlę, šlaunelę ar sparnelių, tik reikia žinoti, kaip. Vištienos mėgėjams patariama ją ruošti vienu tam tikru būdu – tik taip neteks paaukoti skonio.

Klaida, kurią darome visi

Didžiausia klaida, kurią žmonės daro ruošdami vištienos krūtinėlę, yra jos perkepimas, sako geriausi virtuvės šefai. Todėl patariama tiksliai žinoti, kiek laiko reikės kepti mėsą. Tokiu būdu kepimas bus tobulas ir vištienos skonis bus neprilygstamas.

Kaip nesuklysti

Valgant vištieną didžiausia baimė yra apsinuodyti žalia mėsa, todėl daugelis galvoja, kad atsarga gėdos nedaro, ir verčiau jau perkepa mėsą, nei ją patiekia pusžalę. Kad ir kokiu būdu beruoštumėte vištieną, vidinė jos temperatūra turi būti 74℃. Virtuvės šefai sako, kad esminė vištienos ruošimo priemonė yra maisto termometras, rašoma kentlive.news.

Jei norite minkštos ir sultingos mėsytės, taip pat rekomenduojama negailėti prieskonių – tai gali būti tiek paprasta druska ir pipirai, tiek įvairesni prieskonių deriniai. Nepakenks ir truputį pamarinuoti vištieną prieš ją kepant.


Rašyti komentarą...
B
Budulis
2021-06-01 15:22:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
Taip ir nesupratau, ką čia atskleidė, kokia paslaptį? tai ir taip visi žinom, kad druskos, prieskonių reikia, rašo nedaraso, arba tas kas rašo jokio supratimo neturi, arba iš po vakarykštės buvęs per daug didelė dozę padauginias(nusi)
Atsakyti
-20

V
Veronika
2021-06-01 19:57:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nieko naujo, skaitau, skaitau, o čia viskas seniai žinoma
Atsakyti
-7

B
Baba
2021-06-01 20:09:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
Termometras
Atsakyti
-4

SKAITYTI KOMENTARUS (23)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų