Salotos – neatskiriama raciono dalis, ypač vasarą, ir kiekvienas jomis mėgaujasi skirtingai. Kai kurie mėgsta paprastas daržovių salotas kaip garnyrą, o kiti jas paverčia pilnaverčiu patiekalu, pridėdami riebalų, baltymų ir angliavandenių.
Dauguma žmonių sutinka, kad šlakelis padažo visada pagerina salotų skonį, tačiau ne visi moka pasigaminti skanų naminį padažą, o pirktiniai neretai sugenda dar nespėjus jų sunaudoti, rašo express.co.uk.
Tad jei ieškote paprasto salotų padažo recepto, jums tikrai patiks šis paprastas padažas vos iš trijų ingredientų. „Simply Recipes“ pasidalino kreminio salotų padažo receptu, o geriausia dalis, kad jį pagaminsite vos per penkias minutes.
Universalus padažas salotoms
Šis padažas yra universalus, puikiai tinka įvairioms salotoms pagardinti, ypač toms, kuriose yra vištienos, bet šis padažas toks skanus, kad jį norėsis naudoti visur.
Rachel Knecht iš „Simply Recipes“ atskleidžia, kad ji nuolat gamina šį padažą ir juo gardina savo mėgstamas salotas, į kurių sudėtį įeina kepta vištiena, balti ryžiai, ledo salotos ir tarkuotos morkos.
Receptas yra labai paprastas: tiesiog sumaišykite ryžių actą, cukrų ir majonezą.
„Kartais į padažą pilama sezamų aliejaus ar papildomai pridedama aguonų. Aš pridedu druskos, bet vėlgi, galite jos nenaudoti, jei norite“, – pridūrė Rachel.
Ji pridėjo, kad pagal jos receptą pagaminama apie pusę puodelio padažo, o tokio kiekio pakanka užpilti salotas iš vienos ledo salotos gūžės (maždaug keturias porcijas).
Kreminio salotų padažo receptas
Rachel receptas itin paprastas, be to, padažo skonį galima pritaikyti pagal save. Jos padažo versija yra „daugiau rūgšti nei saldoka“, todėl norintiems daugiau saldumo pataria pridėti daugiau cukraus.
Ji taip pat rekomenduoja naudoti riebų majonezą, kad jo nesutrauktų sumaišius su actu – taip išlaikysite ir konsistenciją, ir užtikrinsite, kad padažas iki dviejų dienų galės stovėti šaldytuve nepakeisdamas tekstūros.
Padažui reikės:
- 1/4 puodelio ryžių acto;
- Du šaukštai cukraus;
- 1/4 puodelio majonezo;
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos (nebūtina);
- Vienas arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus (nebūtina);
- 1/2 arbatinio šaukštelio aguonų (nebūtina).
Pirmiausia sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, jei ją naudojate, nedideliame dubenyje ir plakite, kol birūs ingredientai ištirps.
Kai cukrus ir druska visiškai ištirps, sudėkite majonezą ir maišykite, kol pasieksite vientisą konsistenciją. Šiame etape, jei norite, įmaišykite sezamų aliejų ir aguonas.
Norėdami suteikti papildomo skonio, gausiai pagardinkite pipirais. Šviežiai pagamintą padažą užpilkite ant salotų ir gerai išmaišykite, kad padažu pasidengtu kiekvienas lapas ir visi salotų ingredientai.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!