Porcijos 3. Užtruksite apie 20 – 30 min.
- 250 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 120 ml pieno;
- 100 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- Žiupsnis druskos;
- Aliejaus, kepimui.
Patiekti:
- grietinė / jogurtas;
- uogos.
Varškę išsukame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vanilinu. Supilame pieną. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į blynų tešlą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius, kol gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine arba jogurtu, uogomis.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!