Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Reikės:
- 4 vištienos blauzdelės;
- 2 bulvės;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 pomidorai;
- 2 paprikos (jeigu nemėgstate galite ir nedėti);
- 1 poras;
- 100 g sviesto;
- 2 a. š. grūdėtų garstyčių;
- 2 a. š. medaus;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- 1,5 v. š. grietinės.
- 3 skiltelės česnako;
- 2 v. š. smulkintų žalumynų: svogūnų laiškai, krapai, petražolės.
Prieskoniai vištienai:
- 2 a. š. mėgiamų vištienos prieskonių;
- 2 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų.
Prieskoniai daržovėms:
- 1 a. š. bulvių prieskonių;
- Žiupsnis druskos,
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. džiov. raudonėlio.
Vištienos blauzdeles įpjauname peiliu. Pabarstome druska, pipirais, vištienos pries., paprikos milteliais, dedame garstyčias, medų ir gerai įtriname blauzdeles.
Daržoves nulupame, nuplauname, bulves ir pomidorus supjaustome stambesniais kubeliais, svogūną ir porą pusžiedžiais, morkas griežinėliais, paprikas juostelėmis, česnaką pasmulkiname. Smulkintas daržoves pagardiname druska, pipirais, bulvių prieskoniais ir raudonėliu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę, ir lengvai išmaišome.
Pasiruošiame 4 folijos lapelius, kiekvieną blauzdelę kepsime atskirai. Ant folijos lakšto beriame daržovių (stengiamės, kad pakliūtų visokiausių), ant viršaus tupdome po blauzdelę. Dedame gabalėlį sviesto ir susukame į vokelį. Taip paruošiame 4 vokelius. Dedame kepti į įkaitintą iki 200°C orkaitę 40–50 min. Vištieną su daržovėmis pabarstome smulkintais žalumynais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!