REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vištiena yra itin mėgiama mėsa ir mitybos pagrindas daugeliui žmonių, pasiryžusių sveikai maitintis ir reguliuoti kūno svorį. Tačiau neapdorotoje vištienoje gali būti salmonelių ir kitų ligas sukeliančių mikrobų, todėl svarbu atsargiai su ja elgtis.

Vištiena yra itin mėgiama mėsa ir mitybos pagrindas daugeliui žmonių, pasiryžusių sveikai maitintis ir reguliuoti kūno svorį. Tačiau neapdorotoje vištienoje gali būti salmonelių ir kitų ligas sukeliančių mikrobų, todėl svarbu atsargiai su ja elgtis.

REKLAMA

Ekspertai jau daugelį metų ragina laikytis tinkamos higienos tvarkantis su neapdorotais vištienos gabalėliais ir ne vienas žmogus mano, kad tai geriausiai daro tada, kai prieš ją kepdami mėsą nuplauna. Tačiau iš tiesų viskas yra priešingai, rašoma openfit.com.

„Jei nenorite savo virtuvėje paskleisti mikrobų, dėl kurių galite susirgti, niekada neplaukite žalios vištienos. Kai plaunate vištieną, užterštas vanduo gali taškytis ant jūsų maišytuvo, stalo, maisto ruošimo įrankių ir net drabužių.

Tai padidina mikrobų plitimą virtuvėje ir tikimybę susirgti. Tai ypač galioja tiems, kurių imuninė sistema silpnesnė, pavyzdžiui, mažiems vaikams, senjorams, nėščioms moterims ir tiems, kurie serga lėtinėmis ligomis.

Mėsoje esančias bakterijas nužudysite tik tada, jei kepsite ją bent 165 laipsnių temperatūroje“, – sako dietologė Samantha Thoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų