REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Apsilankę garsioje užeigoje šalia Kretingos liko pakraupę: „Tiek nesąmonių dar nemačiau“ (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Žemaitijoje yra nemažai užeigų, į kurias su šeimomis užsukame ne tik pavalgyti, bet ir praleisti laiko jaukiai sutvarkytoje aplinkoje. Dažniausiai šalia tokių užeigų yra specialiai sukurtos erdvės vaikams, dėl kurių žmonės į šias užeigas sugrįžta, net jei ir teko nusivilti maistu ar aptarnavimu.

40

Žemaitijoje yra nemažai užeigų, į kurias su šeimomis užsukame ne tik pavalgyti, bet ir praleisti laiko jaukiai sutvarkytoje aplinkoje. Dažniausiai šalia tokių užeigų yra specialiai sukurtos erdvės vaikams, dėl kurių žmonės į šias užeigas sugrįžta, net jei ir teko nusivilti maistu ar aptarnavimu.

REKLAMA

Iš visų jų vakarinėje Lietuvoje išskirčiau dvi: HBH, kuris įsikūręs netoli Palangos, ir „Vienkiemį“ šalia Kretingos.

Apie HBH rašiau jau kelis kartus, ir mano atsiliepimai buvo skirtingi – buvo tiek pagyrų, tiek nusivylimų. Bet štai „Vienkiemis“ sulaukė tik vieno Katinų vizito prieš ketverius metus, ir tada aš jį įvertinau 5/5.

Paskatinti smalsumo sužinoti, ar kas pasikeitė, vykstame į „Vienkiemį“ antrą kartą.

Apžvalga

Dar važiuodami su Katiniene nusprendėme, kad pirma palepinsime alkanus skrandžius, o tada apeisime „Vienkiemio“ pievas, prismaigstytas mažyčių namelių vaikų pramogoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tad sėdime didingoje menėje, nusagstytoje kalvio darbais, stebime lakstančius ir besiblaškančius padavėjus ir tuo pačiu pradedame pažintį su meniu.

REKLAMA

Pasirinkimas didelis, ir tai mane visada labiau baugina, negu džiugina. Kur daug patiekalų – kenčia kokybė, o ir garnyras prie jų visų būna panašus. Tad nenustebkit prie žuvies ir mėsos gavę panašius garnyrus.

Pirma pažintis su padavėju priminė seną mano straipsnį, kuriame panašų padavėjų porūšį pavadinau „ežiuku rūke“. Tai toks personažas, kuris dirbdamas nesusigaudo nei ką daro, nei kur yra.

Nors prie stalo sėdėjome dviese, patiekdamas man žirnius prie jų padėjo 3 šaukštelius. Manau, jei žirniais būčiau norėjęs dalintis su Katiniene, mums būtų užtekę ir dviejų šaukštelių. O trečia kam? Gal smalsiam kaimynui prie gretimo stalo?

REKLAMA
REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Žirniai su spirgučiais – 3,50 eur. Žinokit, žirniai atrodė įspūdingai tik dėl to, kad ant jų buvo užberta mėsingų spirgučių. Pakabinus pačių žirnių pasirodė, jog jie sušokę gabalais.

Suprantu, kad niekas neverda jų kiekvienam klientui atskirai vos jam užsakius, bet ir prisivirti savaitei į priekį nereikėtų. Arba jau jei prisiverdat, tai bent indelyje pasklaidykite prieš užberdami spirgais ir dėdami šildyti.

Tokį vaizdelį pamačiusi Katinienė net skanauti atsisakė, o ir kaimynas prie gretimo stalelio daugiau į mūsų stalą neatsisuko.

Toliau – dar linksmiau. Mačiau, kaip mūsų padavėjas, padavęs patiekalus porelei prie gretimo stalelio, pasakė, jog tuoj ir įrankius atneš… Ta frazė mane prajuokino, o žinant, kaip ilgai jie laukė karštų patiekalų, tas laukimas žvelgiant į vėstančius patiekalus žmonėms malonumo greičiausiai nesuteikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasijuokiau mintyse iš kaimynų, ir bumerango dėsnis kirto mūsų staliukui. Atnešęs šaltibarščius ir silkę, padavėjas, pasakęs „įrankių, manau, reikės“, pasišalino. Pagalvojau, jog sumanus vaikis gerai mąsto. Tad sėdim ir laukiam.

Nors, kaip minėjau, kaimynui mūsų stalas jau buvo nebeįdomus, padavėjas turbūt manė, kad mano dosnumas niekur nedingo, ir į įrankių krepšelį sumetė 3 šaukštus.

Šaltibarščiai – 4,00 eur. Nereikėjo tiek šaukštų, nes pamačius tai, ką mums atnešė, net šokas apėmė. Tokių liūdnų šaltibarščių nemačiau net valgykloje, o šalia aliejuje plaukusios bulvytės priminė pamiškėje paliktas zuikučio spiras.

REKLAMA

Šaltibarščiai buvo lyg praskalbti – beskoniai, vandeningi ir skysti. Turbūt kibirui šaltibarščių čia naudoja 1 litrą kefyro, 1 virtą burokėlį, 1 agurką, o smulkintus krapus deda tik į kas antrą kibirą. Na, ir visą turinį iki viršaus užpila vandeniu. O tada skanaus.

Aš gi ne kupranugaris, savaitę keliavęs dykuma be vandens, kad mane girdytų ta buiza. Aš mieliau būčiau gavęs perpus mažiau sriubos, bet skanios. O ir dėl bulvių – jau geriau virtos puselės nei šitos, plaukusios aliejuje.

Silkė su karštomis bulvėmis – 5,50 eur. Silkė, nors Katinienė ją ir gyrė, mano nuomone, buvo acto „subombarduota“ skonį praradusi žuvis. Kodėl prie silkės nebuvo grietinės – čia dar vienas klausimas virtuvei. Mes, lietuviai, tiekdami silkę, tradiciškai duodame ir grietinės.

REKLAMA

Pagrindiniai patiekalai privertė net atsiversti seną apžvalgą ir pasitikslinti, ar išties aš šią vietą įvertinau aukštu balu?

Kiaulienos išpjova grybų padaže – 10,00 eur. Kad kiaulienos išpjova bus be bulvių košės, mane nustebintų kokiame miesto restorane, bet kai kaimo užeigoje nėra bulvių košės, pradedi galvoti: kokia tinginių armija sėdi virtuvėje ir kas jiems leidžia taip atsipalaiduoti?

Kam tada rašyti meniu, kad šis kepsnys tiekiamas su bulvių koše?

Žadėto grybų padažo buvo vos arbatinis šaukštelis, papiltas ant lėkštės dugno ir vėliau pridengtas iškepta mėsa. Jei būtų daugiau padažo, mėsa gal ir būtų valgoma. Bet dabar ji buvo kiek perkepusi – išsausėjusi ir sprangi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks jausmas, kad vidury dienos buvo likęs tik arbatinis puodelis grybų padažo, ir tą taupumą teko „įjungti“ dėl tingėjimo pagaminti jo dar. Kitaip to bažnytinio pakrapijimo padažu lėkštėje aš paaiškinti negaliu.

Sprandinė garstyčių padaže – 10,50 eur. Katinienei patiekta sprandinė garstyčių padaže šokiravo net mane. Esu visko matęs, bet kad kepsnį aptepę BBQ padažu, padėtų ant balto garstyčių padažo, dar neteko matyti. Čia kas per skonių suderinamumas? Kas ten pas jus sudarinėja receptūras?

O gal tas kepsnys iš kitos serijos? Gamino kokį patiekalą su BBQ padažu, o tik atiduodant pamatė, jog užsakytas buvo su garstyčių padažu? Tai negi varginsiesi ir gaminsi iš naujo? Drėbtelėjai tą nesąmonę ant garstyčių padažo, šalia įmetei aliejuje permirkusias bulvytes, salotų ryšelį triušiams – ir pirmyn.

REKLAMA

Kitąkart pabandykit vietoje BBQ padažo aptepti kepsnį majonezu – garantuoju, gausis dar didesnė nesąmonė, bet bent jau majonezo spalva derės prie garstyčių padažo.

Creme brule – 4,00 eur, cepelinai su grietine ir spirgučiais – 6,50 eur. Desertui Katinienei užsakiau krembriulė su uogomis, o sau – cepelinų. Ir paskutiniai patiekalai kiek pakėlė vertinimą, kuris jau tabalavo ties 1/5.

Apibendrinimas

Reziumuoju. O reziumuoti ir sudėlioti vertinimą padėjo pieva su linksmybėmis mažiesiems, kuri nė kiek nepasikeitė per tuos metus nuo paskutinio apsilankymo. Tiesa, bandydamas padaryti kelias nuotraukas, lipdamas vieno iš namelių viduje esančiais laipteliais vieną sulaužiau. Ne ne nepagalvokit, kad specialiai šokinėjau ant jo, kol sulūžo.

REKLAMA

Tiesiog nuo senumo ir lietingų Lietuvos orų medis jau buvo sutrūnijęs, o pakeisti greičiausiai po žiemos niekas ir neskubėjo. O kam? Važiavo žmonės – ir važiuos. O kol važiuoja, derės ir taip…

Liūdna, kai tokios jaukios ir kadaise skaniu maistu garsėjusios vietos pradeda merdėti ir gęsti. Žinoma, kad kol nėra kitų, jos bus dar lankomos kelis dešimtmečius, ir sulūžę laipteliai nieko neatbaidys. Kaip neatbaido prastas maistas.

Liūdna, kad padavėjai išleidžiami dirbti dorai jų net neapmokius – o klientai paverčiami jų blogo darbo įkaitais. Tas mūsų padavėjo blaškymasis po salę nesuteikė jokio žavesio.

Lėkštės, kuriose akivaizdžiai sudėti ne tik įrankiai, parodantys, jog nebevalgysim, bet ir įmesta popierinė servetėlė jo smegenų pusrutuliams nepasiuntė jokių impulsų nurinkti lėkščių, nes jis ką tik gavo užduotį nuo gretimo stalelio: atnešti sąskaitą. Tik trečią kartą jam plaukiant pro šalį Katinienė neapsikentusi paprašė nurinkti indus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemąstantys, o bėgiojantys nuo stalelio prie stalelio padavėjai visų pirma nukenčia fiziškai, po darbo nejaučia kojų, nes be reikalo sukaria daug daugiau kilometrų, nei tektų nueiti pajungus mąstymą.

Antra – jie bamba, kai klientai nedosnūs ir nepalieka arbatpinigių. O dosnumo stoka slypi prastame aptarnavime. Štai ir mes vietoje 5€ pagal išleistą sumą palikome… apvalų nulį.

Ir pabaigai – apie patiekalus. Virtuvei geriausiai sekasi gaminti cepelinus, jie išties buvo skanūs, nors forma buvo kiek deformuota. Spirgučiai prie jų irgi be priekaištų.

Tai gal nebevaidinkit restorano, o gaminkit bulvinius patiekalus, virkit girą, kurią, mačiau, žmonės irgi giria, kepkit kepsnius su sūrio kepurėmis, po kuriomis galėsit krauti viską, kas po ranka, arba tiesiog karbonadus.

REKLAMA

Šį apsilankymą vertinu silpnu 3/5, ir toks santykinai aukštas balas tik dėl to, kad Katinienė labai prašė neskirti žemesnio balo dėl aplinkos.

P. S. Namuose analizuodamas sąskaitą nustebau, kodėl prie žirnių buvo tik 3 šaukšteliai, jei vietoj dviejų svečių sąskaitoje sugebėjo pažymėti net 8.

Restorano komentaras

Į apžvalgą sureagavo ir restorano „Vienkiemis“ direktorė Jolanda:

„Nėra malonu, kad taip viskas vyksta, bet kiekvienas žmogus turi teisę išreikšti savo nuomonę.

Mums svarbiausia, kad ramiai sureagavome į tai, kas mūsų nuomone buvo teisinga, padarėme, ką galėjome, o su kuo nesutikome, su tuo ir nesutikome. Nebenorime veltis į diskusijas, kurios mums nieko neatneš.“

Autorius: „Riebus katinas

Nevala tu! 3 sauktai tam kad su vienu valgytum tu su kitu zmona o su treciu isidetumet abu. Ir savo nulaizytu saukstu i bendra inda nekistumet. Bet suniui su katinu is vieno bliudo est naturalu!
Perskaičius tikrai neblogą straipsnį, neradau nei pakraupusio, nei pasišlykštėjusio asmens. Labai šmaikščiai parašyta, be paniekos tik viską gadina tv trys įprasta antraštė.
Niekas vasarą į karčemą neįleidžia. Staliukai lauke. Buvo pavasarį vos ne prieš pusmetį, o dabar paskelbė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų