REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Ko vengti kelionėje?

Nuo to momento, kai įžengiate į oro uostą, rizika apsikrėsti įvairiomis ligomis ir infekcijomis padidėja. Liga kelionėje gali sugriauti daugybę planų, nesvarbu, keliaujate verslo reikalais ar ruošiatės ilsėtis.

8

Nuo to momento, kai įžengiate į oro uostą, rizika apsikrėsti įvairiomis ligomis ir infekcijomis padidėja. Liga kelionėje gali sugriauti daugybę planų, nesvarbu, keliaujate verslo reikalais ar ruošiatės ilsėtis.

REKLAMA

Taigi prieš valgydami svetur, pasistenkite atkreipti dėmesį į ingredientus ir kai kurių iš jų vengti. 

 

Salotų

Neapdorota produkcija, nevirti ar apkepti produktai, kurie yra salotose, gali būti apkrėsti, pilni bakterijų. Tačiau vaisiai, kuriuos reikia nulupti laikomi saugiais. 

Jei žalumynai netinkamai nuplaunami jie gali būti užteršti bakterijomis. Tai gali atsitikti dėl pesticidų naudojimo, nehigieniška veikla ūkiuose arba produktai plaunami užterštu vandeniu.

Venkite žalių austrių ir visų kitų neapdorotų kiautuotųjų vėžiagyvių, kurių dėka galite visiškai susigadinti savo atostogas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėžiagyvių

Saugiausias būdas vartoti vėžiagyvius yra paruošti juos patiems ir įsitikinant, kad pirkote juos iš tikrai tinkamo prekiautojo.

Verdami vėžiagyviai sunaikina bakterijas, kurios sukelia įvairias ligas. Taigi, venkite neapdorotų ir žalių jūros gėrybių.

REKLAMA

Šaltų gėrimų

Daugybė bakterijų slepiasi ledukuose, kuriuos dedame į gėrimus. Daugelis restoranų salotas plauna purvinu vandeniu ir naudoja tą patį vandenį ledukams pagaminti. Dažniausiai užterštas vanduo būna Afrikoje ir Naujojoje Gvinėjoje.

Nepasterizuotų pieno produktų

Kai kuriose šalyse gali būti sunku vartoti pieno produktus, kai negalite pasakyti, ar produktas yra pasterizuotas, ar ne. Pasterizavimas  yra būtinas norint išvengti salmonelių, listerio ir kt.

Pasak maisto ir vaistų administracijos, nepasterizuoti pieno produktai 150 kartų dažniau sukelia su maistu susijusias ligas, nei jų pasterizuoti. Rizika būdinga ypač pienui ir minkštiems sūriams.

REKLAMA
REKLAMA

Egzotiška mėsa

Nevalgykite laukinių, miško gyvūnų mėsos, Pavyzdžiui, šikšnosparnių, beždžionių, gorilų, šimpanzių, krokodilų, dramblių ir graužikų iš Afrikos šalių mėsos. Šie gyvūnai galimai yra turėję sąlytį su kitais užkrėsto gyvūnais, o tai gali sukelti didelį pavojų sveikatai.  

Tai gali gali sukelti pavojingas ligas, tokias kaip Ebola ar sunkus ūminis kvėpavimo sindromas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų