Davide Teruzzi, 50 metų, susitiko su draugais jūros gėrybių restorane Milane, Šiaurės Italijoje, gegužės 4 dieną, kur valgė kalmarus ir rizotą.
Mirtį sukėlė apsinuodijimas jūros gėrybėmis
Tačiau po kelių valandų visi penki draugai pateko į ligoninę, skųsdamiesi stipriais pilvo skausmais. Nors visi jo draugai buvo išleisti iš ligoninės po trijų dienų, Davide būklė sunkėjo.
Jis sunkiai susirgo ir buvo skubiai nugabentas į miesto San Raffaele ligoninę, kur buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių, rašo mirror.co.uk.
Nepaisant gydytojų ir slaugytojų pastangų, Davide mirė gegužės 11 dieną. Miesto prokurorė Roberta Amadeo nurodė atlikti skrodimą, kad nustatytų mirties priežastį.
Atlikus patikrinimą maisto įstaigoje, kurioje jis valgė su draugais, aptikta, kad midijos buvo laikomos netinkamomis sąlygomis, o jos dažnai naudojamos įvairiuose patiekaluose.
Draugai iš Milano transporto kompanijos ATM, kur Davide dirbo 24 metus, jį vadino „švelniu milžinu“.
Jūros gėrybėmis apsinuodijus net penkiems asmenims – restorano atsakas
Restoranas tiesiogiai nekomentavo, bet dvi dienos prieš Davide mirtį jie atsakė į vieno draugo paliktą apžvalgą internete.
Apžvalgoje, paskelbtoje gegužės 9 dieną, rašoma: „Venkite! Po valgio šiame restorane apsinuodijau maistu!“
Restoranas į tai atsakė: „Labai apgailestaujame, kad po pietų pas mus jūs (kartu su kitais kolegomis) pasijutote blogai.
Mūsų klientų sveikata yra absoliutus prioritetas, ir mes labai rimtai žiūrime į tai, kas buvo pranešta. Mes žinome, kas įvyko, ir jau pradėjome išsamų vidinį tyrimą.“
Jie pridūrė: „Dienos meniu buvo paruoštas pagal mūsų įprastus maisto saugos standartus. Tačiau kaip atsargumo priemonę laikinai sustabdėme kai kurių ingredientų naudojimą, kol bus atlikti tolesni tyrimai.“
Apsinuodijimo maistu simptomai
Pasak NHS, apsinuodijimas maistu retai būna rimtas ir dažniausiai praeina per savaitę daugeliu atvejų. Apsinuodijimo maistu simptomai gali būti:
- pykinimas arba vėmimas;
- viduriavimas;
- pilvo skausmas;
- aukšta temperatūra;
- bendra bloga savijauta.
Simptomai paprastai pasireiškia po kelių valandų arba kelių dienų po užkrėsto maisto valgymo. Kartais simptomai prasideda tik po kelių savaičių.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!