Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lepinant saulėtiems ir šiltiems orams tik ir norisi mėgautis laiku gamtoje bei taip pasiilgtų grilio patiekalų gamyba, tiesa? Susirinkus šeimai ir draugams norisi juos nustebinti ir pavaišinti skaniausiais patiekalais, tad drauge su „Maxima“ atrinkome keletą gardžių grilio receptų, kuriuos nesunkiai paruoš bet kuris grilio entuziastas.

Lepinant saulėtiems ir šiltiems orams tik ir norisi mėgautis laiku gamtoje bei taip pasiilgtų grilio patiekalų gamyba, tiesa? Susirinkus šeimai ir draugams norisi juos nustebinti ir pavaišinti skaniausiais patiekalais, tad drauge su „Maxima“ atrinkome keletą gardžių grilio receptų, kuriuos nesunkiai paruoš bet kuris grilio entuziastas.

REKLAMA
REKLAMA

Gardus maistas – suartina

Šeimai ir draugams susirinkus už bendro stalo, ėmus šnekučiuotis ir mėgautis maistu, atsiranda nematomas tarpusavio ryšys ir bendrystė, kuri praturtina, suteikia daug laimės ir vidinės ramybės. Be to, patiekalus gaminant grilyje, neretai valgoma lauke, tad stiprinamas ne tik bendrystės jausmas, bet ir ryšys su gamta.

Žinoma, svarbu paminėti ir kitą maisto ruošimo grilyje privalumą – ši maisto gamybos forma leidžia eksperimentuoti, išbandyti daugybę skirtingų receptų variacijų, o ir ant ugnies, gryname ore paruoštas maistas pasižymi išskirtiniu skoniu.

Taigi, pateikiame 5 skirtingus ir gardžius grilio patiekalus, tarp kurių kiekvienas atras mėgiamą savam skoniui, o visus receptams reikalingus ingredientus rasite visose „Maxima“ parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Sultingi BBQ šonkauliukai

Šiam receptui geriausiai tinka dujinis grilius, tačiau galima ruošti ir ant žarijų, svarbiausia po ranku turėti termometrą ir užtikrinti pastovią temperatūrą.

Sudedamosios dalys:

  • 1,5-2 kg kiaulienos šonkaulių.
  • Sausam įtrynimui:
  • 1/4 a. š. rūkytos paprikos;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 valgomieji šaukštai druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas česnakų miltelių,
  • 1 valgomasis šaukštas malto kumino.

Barbekiu padažui:

1/2 stiklinės pomidorų padažo;

1/2 stiklinės rudojo cukraus;

1 valgomasis šaukštas rūkytos paprikos;

1 valgomasis šaukštas česnakų miltelių;

1 šaukštelis druskos;

1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas:

1. Paruoškite ingredientus sausam įtrynimui: nedideliame dubenyje gerai sumaišykite sausam įtrynimui skirtus ingredientus.

2. Paruoškite barbekiu padažą: nedideliame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite barbekiu padažo ingredientus. Maišykite mišinį tol, kol padažas sutirštės (apie 5-7 minutes), o tada nuimkite nuo ugnies.

REKLAMA
REKLAMA

3. Įkaitinkite grilį iki 200 laipsnių temperatūros.

4. Padėkite šonkauliukus ant didelio, storos folijos lakšto ir iš visų pusių įtrinkite sausais prieskoniais. Tada suvyniokite į foliją ir kepkite 10 minučių.

5. Sudėkite šonkauliukus ant vėsesnės kepsninės pusės ir uždenkite. Po pusantros valandos apverskite juos 180° kampu ir kepkite dar valandą su puse. Po 3 kepimo valandų, žvilgtelėjus į folijos vidų, turėtų matytis iš mėsos kyšantys kaulai.

6. Išimkite šonkauliukus iš griliaus ir sudėkite ant didelės kepimo skardos. Atidenkite foliją ir leiskite šonkauliukams 10 minučių pastovėti. Įkaitinkite grilį iki 450 laipsnių temperatūros.

7. Nuimkite šonkauliukus nuo kepimo skardos ir dėkite tiesiai ant grilio grotelių. Šepetėliu gausiai aptepkite juos barbekiu padažu.

8. Kepkite 1-3 minutes, kol padažas karamelizuosis. Šonkauliams apkepus, nuimkite juos nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes. 

REKLAMA
REKLAMA

Klasikinis mėsainis

Sudedamosios dalys (3 porcijoms):

  • 500 gramų maltos jautienos;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Šviežiai malti juodieji pipirai;
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto;
  • 3 riekelės sūrio (pagal skonį);
  • 3 mėsainių bandelės;
  • 1 didelis pomidoras, supjaustytas plonais griežinėliais;
  • Salotos (pagal skonį);
  • Smulkintas baltasis svogūnas;
  • Padažas (pagal skonį).

Paruošimas:

1. Iš mėsos suformuokite tris blynelius, apibarstykite juos pasirinktais prieskoniais ir kepkite, kol mėsa patamsės. Kepant grilyje, kepkite ilgiau nei ant keptuvės namuose (bent 6 minutes).

2. Ant sviesto švelniai paskrudinkite bandeles, tada ištepkite jas padažu ir sudėkite norimus ingredientus (svogūnus, pomidorus, salotas ir kitus norimus produktus).

3. Uždėkite karštą mėsą ant bandelių, ant viršaus uždėkite sūrį ir suvožkite bandeles (tarsi sumuštinį).

4. Leiskite mėsainiams pastovėti bent 3 minutes. 

Vištienos kebabas

Sudedamosios dalys:

  • 3 valg. šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas ir 2 šaukšteliai sezamų aliejaus;
  • 1 nedidelis imbiero gabalėlis (tarkuotas arba maltas);
  • 2 skiltelės česnako (tarkuoto arba malto);
  • Mėgstamos daržovės;
  • 1 kg vištienos šlaunelių, supjaustytų nedideliais gabaliukais;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • Druska;
  • Šviežiai malti juodieji pipirai.

Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų, imbierą ir česnaką.

2. Į didelį dubenį sudėkite vištieną ir svogūnus. Gautą mišinį apšlakstykite augaliniu aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. 10 minučių pamirkykite iešmus negilioje keptuvėje su vandeniu, kad nesudegtų. Ant išmirkytų iešmelių suverkite vištieną ir mėgstamas daržoves.

4. Vis apsukdami kepkite 4 minutes. Po pirmųjų 4 minučių, po kiekvieno apvertimo aptepkite iešmelius padažo mišiniu. Kepkite dar 4-5 min. arba kol mėsa pilnai iškeps.

5. Patiekdami apibarstykite patiekalą sezamo sėklomis.

Grilintos kukurūzų burbuolės

Šis receptas itin paprastas ir greitai paruošiamas, todėl patiks net ir mažiausiai patyrusiems maisto ruošimo mėgėjams.

Sudedamosios dalys:

  • 4 kukurūzų burbuolės;
  • Druska;
  • Sviestas.

Paruošimas:

1. Įkaitinkite grilį.

2. Sudėkite kukurūzus ir kepkite apie 10 minučių. Dažnai apsukite, kol visas kukurūzo paviršius apkeps ir patamsės.

REKLAMA
REKLAMA

3. Nuimkite kukurūzą nuo ugnies ir apšlakstykite sviestu bei druska.

Grill bulvytės

Sudedamosios dalys:

  • 4 didelės bulvės;
  • 2 šaukšteliai česnako miltelių;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. š. šviežiai susmulkintų žolelių, pavyzdžiui, petražolių, krapų, čiobrelių.

Paruošimas:

1. Užvirkite puodą su vandeniu (vandenį gerai pasūdykite), tada sudėkite bulves ir virkite, kol jos truputį suminkštės (5-7 minutes). Nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite.

2. Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros ir patepkite groteles aliejumi. Dideliame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, druską ir pipirus, tada įmaišykite alyvuogių aliejaus. Sudėkite bulves ir atsargiai išmaišykite. Išimkite bulves iš aliejaus, o aliejaus perteklių palikite dubenyje.

3. Vis apversdami kepkite bulves ant grotelių, kol bulvės apskrus ir įgaus auksinę spalvą.

4. Apibarstykite iškeptas bulves žolelėmis ir patiekite. Skanaus!

Daugiau „Maxima“ siūlomų receptų galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų