REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie žaliosios arbatos naudą organizmui kalbama dažnai, tačiau kartais pamirštama jos nauda mūsų grožiui. Odos priežiūros specialistė Orinta Ramanauskaitė sako, kad tai naudingas kosmetikos priemonių ingredientas, kuris praturtins grožio rutiną tiek kovojantiems su akne, tiek su raukšlėmis.

Apie žaliosios arbatos naudą organizmui kalbama dažnai, tačiau kartais pamirštama jos nauda mūsų grožiui. Odos priežiūros specialistė Orinta Ramanauskaitė sako, kad tai naudingas kosmetikos priemonių ingredientas, kuris praturtins grožio rutiną tiek kovojantiems su akne, tiek su raukšlėmis.

REKLAMA

Žalioji arbata – odai reikalingų antioksidantų šaltinis“, – skamba patraukliai, tačiau ar tikrai visada suprantame, ką tai reiškia?

Odos priežiūros specialistė O. Ramanauskaitė pasakoja, kad žalioji arbata padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, sukeliančiais priešlaikinį odos senėjimą, neutralizuoja jų žalą ir mažina vėžinių susirgimų riziką. Kosmetiką, kurios sudėtyje yra žaliosios arbatos, tinka naudoti esant įvairioms odos ligoms tokioms kaip aknė, dermatitas ar rožinė.

Kovojant su senėjimu taip pat naudinga, kad žalioji arbata įveikia laisvuosius radikalus, kurie pažeidžia ląstelių membranas, mažina kolageno ir elastino skaidulų sintezę, mažina odos drėgmei būtinos hialurono rūgšties kiekį, pažeidžia kraujagyslių sieneles, lėtina mikrocirkuliaciją, ardo odos DNR ląstelių genetinį kodą, taip sukeldami įvairias odos mutacijas ir priešlaikinį senėjimą, rašoma „Eurovaistinės“ pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tuo žaliosios arbatos nauda nesibaigia. Ji taip pat turi raminančių ir drėkinančių savybių, todėl tinka naudoti po saulės ar kitų dirgiklių žalos. Žalioji arbata pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu, gerina odos mikroflorą, padeda malšinti bakterijų dauginimąsi, kuris gali išprovokuoti aknę. Priemonės, į kurių sudėtį įeina žalioji arbata, padeda sumažinti bėrimus, reguliuoja riebalinių liaukų gamybą, sutraukia poras, dėl to oda tampa tolygesnė.

REKLAMA

Dėl plataus poveikio kosmetiką su žaliąją arbata gali naudoti įvairius odos tipus turintys, skirtingo amžiaus žmonės, tačiau jeigu kyla klausimų dėl tokios kosmetikos naudojimo rekomenduojama pasikonsultuoti su „Eurovaistinė internete“ specialistais, tai padaryti galite el. paštu arba aktyviame pokalbio lange.

Sudėtyje – visa naudingų medžiagų abėcėlė

Žalioji arbata vertinama dėl joje esančių naudingų medžiagų ir vitaminų. Joje gausu vitamino C ir E, katechinų, kofeino ir odos būklę gerinančių ar su įvairiomis problemomis kovojančių ingredientų.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai žalioji arbata pristatoma kaip puikus vitamino C ir E šaltinis. Pasak O. Ramanauskaitės, šie vitaminai svarbūs, nes pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, padedančiomis apsaugoti odą nuo kenksmingų laisvų radikalų poveikio, jie naudingi kovojant su raukšlėmis.

„Vitaminai C ir E pasižymi priešraukšliniu poveikiu, nes skatina elastino, kolageno skaidulų gamybą. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad dėl padidėjusios kolageno ir elastino sintezės vitaminai C ir E sumažina gilias raukšles, naikina smulkias raukšles bei padidina odos tonusą ir elastingumą“, – sako odos priežiūros specialistė.

Žaliojoje arbatoje esantys vitaminai taip pat pasižymi raminamosiomis, priešuždegiminėmis, drėkinamosiomis savybėmis, todėl puikiai tinka naudoti raustančiai, sudirgusiai odai. Vitaminai C ir E pasižymi balinamuoju poveikiu, nes blokuoja fermentą tirozinazę ir apsaugo nuo melanino susidarymo, todėl mažina ir šviesina pigmentines dėmes. Pasak O. Ramanauskaitės, vitaminas C taip pat stiprina kapiliarų sieneles, didina jų elastingumą, tvirtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas naudingas žaliojoje arbatoje esantis ingredientas – kofeinas. Jis skatina pasišalinti iš organizmo skysčius, todėl priemonės su žaliąja arbata pasižymi drenuojančiu poveikiu ir puikiai tinka naudoti paburkus paakiams ar kovojant su celiulitu.

Mažiau žinomi ingredientai – žaliosios arbatos sudėtyje esantys katechinai. Ši medžiaga naudinga kovojant su odos paraudimu, uždegiminiais procesais.

Ne tik veido odai

Žalioji arbata naudinga ingredientas ne tik veido odos kosmetikos sudėtyje, bet ir kūno bei plaukų. „Ji gerina mikrocirkuliaciją, todėl plaukų priežiūros priemonės, į kurių sudėtį įeina žalioji arbata, padės sumažinti plaukų slinkimą, paskatins jų augimą“, – pastebi „Eurovaistinė internete“ klientus konsultuojanti specialistė.

Be to žalioji arbata dažnas kūno odos priežiūros kosmetikos ingredientas. Pasak O. Ramanauskaitės, žalioji arbata gali padėti koreguoti kūno linijas, gerinti ir greitinti medžiagų apykaitą, spartinti riebalinių sankaupų metabolizmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų