REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Silkė patiekta su grybais man yra tiesiog nepakartojamas duetas. Tokį pagardą silkei su grybais bei pupelėmis įprastai gaminu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos bei laukiu didžiųjų metų švenčių.

Silkė patiekta su grybais man yra tiesiog nepakartojamas duetas. Tokį pagardą silkei su grybais bei pupelėmis įprastai gaminu šaltuoju metų laiku, kai už lango siaučia pūgos bei laukiu didžiųjų metų švenčių.

REKLAMA

Kas paragauja lieka labai nustebinti, paprašo antros porcijos ir po to jau prašo recepto.

Jums reikės: 

silkės filė, 500 ml virtų grybų, 1 morkos, 1 svogūno, 1 skardinės konservuotų pupelių, šlakelio aliejaus, žiupsnio druskos, 2 šaukštų pomidorų padažo. 

Pirmiausia svogūną bei morką nulupkite.

Tuomet svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Tada suberkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja. Sudėkite grybus, pupeles bei pomidorų padažą ir pakaitinkite dar maždaug 10 minučių.

Ragaukite, jeigu atrodo, kad trūksta druskos šiek tiek jos įberkite (tik nepamirštame, kad valgysime su silke). Pagardą palikite visiškai atvėsti.

Po to silkę supjaustykite juostelėmis ir dėkite į lėkštę. Šalia sudėkite grybų bei pupelių padažą. Lepinkitės!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų