REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažojo Saulio atsakymas ištirpdė jo tėvų širdis – vaikas pirmą kartą sureagavo į tėvų žodžius. Trijų mėnesių amžiaus kūdikis gimė su sunkia abiejų ausų klausos negalia.

Mažojo Saulio atsakymas ištirpdė jo tėvų širdis – vaikas pirmą kartą sureagavo į tėvų žodžius. Trijų mėnesių amžiaus kūdikis gimė su sunkia abiejų ausų klausos negalia.

REKLAMA

Vaiko mama pasidalino širdį glostančia akimirką, kai jos naujagimis sūnus pirmą kartą sureagavo į jos balsą. Tiffany Wroe su vyru Johnu iš Mančesterio vaiko reakciją nufilmavo tada, kai trijų mėnesių amžiaus kūdikiui buvo pritaikytas naujas klausos aparatas.

Mažajam Sauliui buvo diagnozuota sunki abiejų ausų klausos negalia po to, kai klausos patikrinimo metu kelis kartus iš eilės buvo nustatyta, kad vaikas negirdi, rašoma dailystar.co.uk.

Vaizdo įraše matoma, kaip mamos glėbyje gulintis vaikas šypsosi, jo tėčiui sakant: „Čia tėtis“. Saulis pasuka galvą ir į jį pasižiūri, o tada vėl žvilgsnį nukreipia į mamą. Tada Tiffany sako: „Čia mama. Labas! Ar girdi mamą?“ Panašu, kad 11 savaičių amžiaus kūdikis jos žodžius supranta ir net apsiašaroja, atsakydamas mamai gugavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tris vaikus auginanti Tiffany sakė: „Tai buvo labai labai jautrus ir ypatingas momentas. Gydytojai mums sakė, kad jis turi sunkią klausos negalia, bet mes tuo nebuvome įsitikinę, nes jis reagavo daugiau, nei turėtų, jei visiškai nieko negirdėtų, todėl patys pradėjome domėtis šia problema.“

REKLAMA

Pora susisiekė su specialistais iš Mančesterio universiteto, kad vaiko klausa būtų išmatuota tiksliau. Tiffany tęsia pasakojimą: „Galiausiai jie pasakė, kad jis girdi nuo maždaug 60 decibelų. Normalią klausą turintys žmonės girdi maždaug nuo 20. Jei kalbame normaliu balsu, Saulis nieko negirdi, bet jei garsiai šauktume, tuomet jis kažką girdėtų.“

Mažasis Saulis paaugęs turės nešioti klausos aparatą. „Nežinome, ar jo klausa kada nors pagerės, bet gydytojai sako, kad pablogėti tikrai neturėtų, tuo labai džiaugiamės.“ – sako Tiffany. – „Jo vyresnės sesės sako, kad Saulio klausos aparatas yra jo stebuklinga galia, skirta tam, kad jas girdėtų. Jis tikrai yra mūsų mažoji superžvaigždė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų