žirnių sriuba
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žirnių sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žirnių sriuba“.
            
 Ši sriuba žiemą taps mėgstamiausia: vienos lėkštės nepakaks
                                Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis įkvėpimo semiasi tikrais įvykiais paremto filmo „Banditas“. Įkvėpti šio filmo, jie parodys, kaip pasigaminti Kanados skoniais dvelkiančią žirnių sriubą. 
Jau šiandien TV3 žiūrovai turės progą pasinerti į kriminalinį pasaulį su filmu „Banditas“ (angl.
                            
 Receptas. Prancūziška žirnienė
                                INGREDIENTAI:    750 gramų   žirnių    1.5 litro   sultinio (daržovių)    šiek tiek   grietinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Antras sluoksnis:     6 riekės   duonos (skrudinta)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žalius žirnius virti daržovių sultinyje 45 minutes. Tada juos sutrinti trintuvu. Įberti druskos ir pipirų. Įdėti grietinės ir apskrudusios duonos riekę.  Patiekti karštą.
                            
 Receptas. Žirnienė
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   žirnių (skaldyti)    1.5 kilogramo   vištiena (filė)    1 žiupsnelis   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žirnius užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį išbrinkti.   Užvirinti 2 l vandens ir suberti išbrinkusius žirnius.   Virti apie 30 min., o tada sudėti supjaustytos vištienos filė gabaliukus, prieskonius ir virti dar apie 20 min.   Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Jautienos sriuba su žirniais ir moliūgais
                                INGREDIENTAI:    600 gramų   jautienos    400 gramų   moliūgų    2   česnakų    10 vienetų   saulėje džiovintų pomidorų    1 vienetas   svogūnų    5 valgomieji šaukštai   žirnių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   raudonosios paprikos milteliai    šiek tiek   druskos    šiek tiek   čili pipirų (maltas)    šiek tiek   vandens    Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žirnius išvirti atskirai. Mėsą sumalti.
                            
 Receptas. Grybų, svogūnų, žirnių sriuba su silkiniu skrebučiu
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   svogūnų    1 sauja   voveraičių (džiovintos)    2 valgomieji šaukštai   žirnių (skaldyti)    0.5 arbatinio šaukštelio   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   juodojo šokolado (tarkuotas)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    1 vienetas   laurų lapų (lapas)    2 vienetai   kvapiųjų pipirų    0.5 arbatinio šaukštelio   raudonėlių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   kmynų    šiek tiek   petražolių    1/4 vieneto   silkių    2 vienetai ...
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 