REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas svogūnų
- 1 sauja voveraičių (džiovintos)
- 2 valgomieji šaukštai žirnių (skaldyti)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio juodojo šokolado (tarkuotas)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 vienetas laurų lapų (lapas)
- 2 vienetai kvapiųjų pipirų
- 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek petražolių
- 1/4 vieneto silkių
- 2 vienetai juodos duonos (ruginė, riekės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
- Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
- Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
- Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
- Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
- Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas svogūnų
- 1 sauja voveraičių (džiovintos)
- 2 valgomieji šaukštai žirnių (skaldyti)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio juodojo šokolado (tarkuotas)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 vienetas laurų lapų (lapas)
- 2 vienetai kvapiųjų pipirų
- 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek petražolių
- 1/4 vieneto silkių
- 2 vienetai juodos duonos (ruginė, riekės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Voveraites užpilti vandeniu ir užmerkti 3 valandoms. Užvirinti ir virti 1 valandą. Baigiant virt sudėti pipirus, lauro lapą, druską ir pavirti dar 10 minučių.
- Žirnius užpilti vandeniu ir palaikyti 1 valandą. Perplauti.
- Svogūną supjaustyti žiedais. Sudėti į įkaitintą aliejų ir kepti 15 minučių. Sudėti cukrų, raudonėlį ir kepti kol taps rudi. Baigiant kept sudėti šokoladą, pakepinti, supilti miltus, gerai išmaišyti.
- Svogūnų masę supilti į verdantį sultinį, sudėti žirnius ir virti apie 0,5 valandos.
- Ant duonos riekelių uždėti kubeliais supjaustytą silkę ir užbarstyti kmynus. Riekeles sudėti ant aliejumi pateptos skardelės ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus riekelės.
- Sriubą patiekti pabarsčius petražolių lapeliais su karštu silkiniu skrebučiu.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą