vištų skrandukai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištų skrandukai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištų skrandukai“.
            
 Receptas. Burokėlių ir skrandukų sriuba
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    100 gramų   kopūstų    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    3 litrai   vandens    šiek tiek   druskos    2 vienetai   sultinio (kubeliai)    2 vienetai   burokėlių    1 vienetas   čili pipirų    300 gramų   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
                            
 Receptas. Bulvienė su vištų skrandukais
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   bulvių    3   česnakų    2 valgomieji šaukštai   petražolių (šaknis)    2 valgomieji šaukštai   salierų    1.5 litro   vandens    šiek tiek   druskos    šiek tiek   žalumynų    250 gramų   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuo vištų skrandukų nuimti plėvelę, gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Kai skrandukai išvirs - išpjauti riebalus ir susmulkinti. Bulves supjaustyti kubeliais.
                            
 Receptas. Vištienos skilvelių vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   citrinų    2 vienetai   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   prieskonių (žagrenis, maltas, sausas)    1 kilogramas   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kruopščiai išvalykite, nuplaukite vištų skrandukus ir įdėkite į emaliuotą indą.  Dėti pjaustytus svogūnus, citrinų sultis, barstyti prieskonius.  Prieš kepant aptepti aliejumi ir kepti orkaitėje apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vištų skrandukai pomidorų padaže
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    3 vienetai   pomidorų pastos    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    600 gramų   vištienos skrandukų    100 mililitrų   kečupo    0.5 arbatinio šaukštelio   kario     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštus, nuplautus skrandukus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, įmesti porą lauro lapų. Virti apie 2 val. Išvirtus skrandukus atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę, supjaustyti minkštimą kubeliais.
                            
 Receptas. Skrandukų salotos
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   agurkų    4 vienetai   morkų    1 valgomasis šaukštas   sojos padažo    200 gramų   vištienos skrandukų (virti)    2 valgomieji šaukštai   sezamo sėklų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šiaudeliais supjaustyti agurkus ir morkas, smulkiai pjaustyti skrandukus ir viską sudėti į dubenį.  Pabarstyti druskos, pipirų, sezamo sėklų ir pagardinti sojos padažu.  Skanaus.
                            
 Receptas. Vištų skrandukai su pievagrybiais ir Parmezano sūrio padažu
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   svogūnų (galva)    250 gramų   pievagrybių    1 vienetas   čili pipirų (pipiriukas)    300 gramų   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai reikės: • Parmezano sūrio padažo (Gallina Blanca) pakelio. Jo įsigyti rasite IKI parduotuvėse, kaina ~ 2.50 Lt.  • Pieno 250 ml  Pievagrybius nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje kelias minutes kol apdžius. Vištų skrandukus išvirkite pasūdytame vandenyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Svieste apkepinti vištų skrandukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   porų    šiek tiek   druskos    100 gramų   sviesto    šiek tiek   prieskonių    1 kilogramas   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Skrandukus gerai išvalome ir numarkiname. Apie valandą verdame pasūdytame vandenį. Keptuvėje ant sviesto pakepiname susmulkintus porus, jiems pageltus sudedame išgriebtus skrandukus, paskaniname prieskoniais ir apkepiname keletą minučių.   Skanaus.
                            
 Receptas. Vištų skrandukų padažiukas
                                Labai skanu su keptomis bulvėmis, kai norisi ko nors sotaus.  
 INGREDIENTAI:    8 vienetai   vištienos skrandukų    4 vienetai   bulvių    2 vienetai   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    Kepimui:     šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Skrandukus išvirti ir atvėsinti.   Bulves nuskusti, supjaustyti riekelėmis ir kepti keptuvėje, aliejuje, kol gražiai apskrus.
                            
 Receptas. Vištienos skrandukai
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    3 vienetai   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   sojos padažo    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 stiklinės   sultinio (vištienos)    1 arbatinis šaukštelis   žalumynų (smulkinti)    500 gramų   vištienos skrandukų    šiek tiek   raudonųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Skrandukus nuplauti, išvirti pasūdytame vandenyje ir supjaustyti juostelėmis arba tiesiog mažesniais gabalėliais.  Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Salotos su vištų skrandukais
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   cukraus pudros    2 vienetai   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   acto    3 valgomieji šaukštai   sojos padažo    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1/3 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (pipirai)    800 gramų   vištienos skrandukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištų skrandukus gerai nuplauti, nulupti geltoną plėvelę. Išvirti (apie valandą ant silpnos ugnies). Baigiant virti pasūdyti. Išvirtus, ataušusius skrandukus supjaustyti gabaliukais.
                            
 Vištiena – ne tik skani, bet ir naudinga
                                Medikai tvirtina, kad neteisūs tie, kurie mano, jog reikia visiškai atsisakyti riebalų, taigi ir mėsos produktų. Nenorintieji valgyti kiaulienos, jautienos ar kitokio gyvulio mėsos gali rinktis paukštieną, kuri maistingosiomis savybėmis kur kas pranašesnė. Vištiena – geriausias visaverčių baltymų šaltinis. Pavyzdžiui, 100 g kiaulienos yra 10–15 proc., o vištienos – 20–23 proc. baltymų. Ši mėsa mažiau kaloringa ir mažiau riebi. Ypač vertingos vištų krūtinėlės, jose yra net 92 proc.
                            
 