vištienos krūtinėlė
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos krūtinėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos krūtinėlė“.
            
 Ši kalėdinė vištiena nepaliks abejingų: receptą išsisaugokite šventėms
                                Ieškote idėjų, ką naujo pasigaminti vakarienei ar pietums? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip dėl didelio baltymų ir mažo riebalų kiekio itin vertinamą vištienos krūtinėlę pasigaminti įdomiau – tiesiog įdarykite ją Šv. Kalėdomis kvepiančiu įdaru.
                            
 Atrado skaniausią vištienos krūtinėlės receptą: apsilaižysite pirštelius
                                „Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
                            
 Tokios sultingos vištienos krūtinėlės turbūt neragavote: receptas paprastas ir labai gardus
                                TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip pasigaminti sultingą ir tolygiai iškepusią vištienos krūtinėlę. Vos keletas „triukų“ bei minimalių pastangų ir jau mėgausitės ne tik labai skania vištienos krūtinėle, bet ir prie jos bei kitos mėsos patiekalų fantastiškai derančiu, aromatingu ir kupinu skonio perliniu kuskusu. Šis patiekalas puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet net ir į pietų dėžutę. 
Vištienai reikės:
	3 vnt.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)
                                Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.
                            
 Receptas. Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
                                Vištienos burito salotos be galo skanios ir sočios, apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai gana paprasti. Gaminimo procesas taip pat nesudėtingas, daug paprastesnis ir greitesnis negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galite kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas.
                            
 Receptas. Suflakis su tzatziki padažu
                                Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau- dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas- mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą, jeigu norisi paeksperimentuoti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištienos krūtinėlė (virta)    1 vienetas   obuolių    1 stiklinė   vyniuogių (raudonosios)    1 stiklinė   anakardžio riešutų (sūdyti)    3/5 stiklinės   majonezo    1 vienetas   salierų (stiebas)    1/4 stiklinės   svogūnų (raudonieji, smulkinti)    1/4 stiklinės   svogūnų laiškų (smulkinti)    2 valgomieji šaukštai   sulčių (laimo)    1 arbatinis šaukštelis   krapų (smulkinti)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    Paruošimo laikas: Apie ...
                            
 Receptas. Daržovėmis ir sūriu apkepta vištienos krūtinėlė
                                Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas patiekalas tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Lombardijos paprikos suteikia šiokio tokio aštrumo, o kečupas rūgštumo.
                            
 Receptas. Vištienos krūtinėlė su grybais
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   vištienos krūtinėlė    300 gramų   pievagrybių (tinka ir kiti grybai, pjaustyti)    100 gramų   grietinėlės    100 gramų   sviesto    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   krapų (smulkinti)    šiek tiek   malti juodieji pipirai (malti)    Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grybus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Meksikietiškos vištienos salotos
                                Su meksikietiškomis salotomis galima labai šauniai improvizuoti, atitinkamai kokių produktų turite po ranka. Šios salotos puikiai tiks pietums darbe ar iškylai gamtoje. Vištieną galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje, arba tiesiog lauke, ant griliaus. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   vištienos krūtinėlė    400 mililitrų   grietinėlės    100 gramų   fermentinio sūrio    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    2 saujos   špinatų    5 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    2 žiupsneliai   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   prieskonių (persilado)    šiek tiek   prieskonių vištienai    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Makaronai su vištiena ir kokosų pienu
                                Šis paprastas receptas puikiai tiks vakarienei ar pietums. Jeigu norisi galima dar įdėti dar paprikų. Nors pagaminti šį patiekalą kiek užtruks dėl marinavimo laiko, tačiau daug laiko nesugaišite. O jei labai skubate galima marinuoti ir pusvalandį. O skonis bus gan švelnus dėl kokosų pieno. Na, o mangai suteiks truputėlį saldumo. Patiekiant galima papuošti mėtų lapeliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Graikiškas vištienos šašlykas suflakis (Σουβλάκι)
                                Tai pats populiariausias greito maisto patiekalas Graikijoje. Skirtumas tarp šašlykų ir suflakių tas, kad suflakių nereikia marinuoti. Ir kai lankiausi Graikijoje tai tapo mano pačiu mėgstamiausiu Graikijos virtuvės patiekalu.
                            
 Receptas. Vištytės gabaliukai „Super“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   vištienos krūtinėlė    200 gramų   kukurūzų dribsnių (sausi pusryčiai)    1 vienetas   kiaušinių    1 arbatinis šaukštelis   medaus    1 arbatinis šaukštelis   jogurto (natūralus)    1 arbatinis šaukštelis   garstyčių padažo    šiek tiek   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Neretai apsilankę greito maisto restoranuose mes negalime atsispirti vištienos gabaliukams, nes ten jie labai skanūs.
                            
 Receptas. Vištienos filė su medumi ir kukurūzų dribsniais
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   vištienos krūtinėlė    500 gramų   graikiško jogurto    300 gramų   kukurūzų (dribsniai, su medumi)    2 valgomieji šaukštai   medaus    2 valgomieji šaukštai   dižono garstyčios    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Orkaite įkaitinti iki 175 °C temp. Vištiena nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.   Jogurtą, medų ir garstyčias sumaišyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Makaronai su vištiena ir paprika
                                Kokie makaronai be šviežių bazilikų lapelių? Juk jie taip primena vasarą savo nuostabiu kvapu, kuris pripildo visą virtuvę. Ir puikiai tinka prie makaronų. Sunku net įsivaizduoti makaronus be šių žolelių. O tobulai vakarienei reikia tiek nedaug laiko ir ingredientų.
                            
 Receptas. Trispalvės salotos su vištiena
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukinijos (geltona arba geltonoji paprika)    100 gramų   raudonosios paprikos    100 gramų   vištienos krūtinėlė (kepta be riebalų)    100 gramų   cukinijos (žalia, jauna)    100 gramų   sparaginių pupelių (virtos)    1 vienetas   svogūnų (mažas)    2 valgomieji šaukštai   lengvo salotų majonezo    1 arbatinis šaukštelis   krapų (smulkinti)    1 žiupsnelis   pipirai    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Vištienos ritinėliai su mocarela sūriu
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   vištienos krūtinėlė    250 gramų   mocarelos sūrio    2 vienetai   kiaušinių    8 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    6 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 sauja   bazilikų (šviežias/šaldytas)    1 sauja   sezamo sėklų    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   malti juodieji pipirai    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   prieskonių vištienai    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištienos krūtinėlė su makaronais ir česnakiniu sviesto bei pomidorų padažu
                                Labai paprasta ir greita vakarienė, kai nesinori per ilgai stovėti prie puodų. Bazilikai šiam patiekalui suteikia malonų ir aromatingą kvapą, kurio prisipildys Jūsų namai.
                            
 Vištiena su ypatingu padažu: skonis pranoks lūkesčius
                                Pats metas galvoti, kokiu skanėstu nudžiuginsite savo šeimą pietums arba vakarienei. Tinklaraštininkas Rimas Narkus siūlo gaminti vištienos krūtinėles, kurių skonis visada pranoksta lūkesčius. Jums reikės: vištienos krūtinėlės, 2 kiaušinių, dubenėlio džiūvėsėlių, aliejaus kepti, bulvių garnyrui.  Užpilui prie krūtinėlės puikiai tinka morkos, česnakas, žalumynai, druska, pipirai, šaukštas miltų ir puodelis pieno.
                            
 Pietūs per pusvalandį: nuodėmingai gardi vištienos krūtinėlė
                                Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tinklaraštininkė, receptais besidalijanti feisbuko grupėje „Kartą virtuvėje“ siūlo pagaminti vištienos krūtinėlę su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais.  Jums reikės:  800 g vištienos krūtinėlės; 3 skiltelės česnako; 1 morkos; 200 g konservuotų ananasų; 500 g naminio pomidorų padažo arba kito saldžiarūgščio padažo; druskos; pipirų; *Naminis pomidorų padažas: 3 kg pomidorų; 4 paprikų; 5 svogūnų; 1 česnako; 1 st.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 