valgis

Mokinius pykina valgyklos maistas: pasišlykštėjo ne tik vaizdu
Mokinius pykina valgyklos maistas: pasišlykštėjo ne tik vaizdu (38) 2019.02.28 19:00 Telšių rajono Luokės Vytauto Kleivos gimnazijos moksleiviai nebegali tylėti. Jie kreipėsi į žurnalistus prašydami atkreipti dėmesį į maistą, kuris yra parduodamas jų gimnazijos valgykloje. „Guliašui pateikiami trys permatomi mėsos gabaliukai, o jo kaina – 1 euras 50 centų. Kaina, lyginant su porcija, nelogiška. Štai ...
Moksleiviai pietų lėkštėje aptiko tai: visi puolė spėlioti, kas čia galėtų būti
Moksleiviai pietų lėkštėje aptiko tai: visi puolė spėlioti, kas čia galėtų būti (6) 2019.02.25 21:55 Vienos Kurgano srities mokyklos auklėtiniai savo sriubose aptiko keistai atrodantį mėsos gabalą, panašų į jūrų gyvį ar vabzdžių lervas. Paviešinus nuotraukas žiniasklaidoje kilo skandalas, o mokykla, vietoje problemos sprendimo, uždraudė moksleiviams į valgyklą neštis telefonus.
Neatsispirsite šioms bulvėms: vien pamačius tįsta seilė
Neatsispirsite šioms bulvėms: vien pamačius tįsta seilė 2019.02.12 11:30 Šeimyną prie pietų stalo sukviesite lengvai, jeigu pagaminsite gardų patiekalą, pavyzdžiui bulves su daržovėmis.  Jums reikės:  1 kilogramo mažų šviežių bulvių, raudonųjų paprikų, 2 skiltelių česnako, paprikos arba rūkytos paprikos miltelių, 2 valgomųjų šaukštų aliejaus, druskos, pipirų.  Iš pradžių bulves ...
Netoli 50 kg numetęs Cololo atskleidė savo dietą: „Yra griežtos taisyklės“
Netoli 50 kg numetęs Cololo atskleidė savo dietą: „Yra griežtos taisyklės“ (5) 2019.02.11 13:14 Kai vieną dieną pamatė, jog svarstyklės rodo arti 160 kilogramų, laidų ir renginių vedėjas Vitalijus Cololo suvokė, kad kažką reikia keisti. Laidoje „Visi mes žmonės“ apie savo kovą su antsvoriu prakalbęs Vitalijus tikina, jog dabar jis labiau mėgaujasi maistu, kai ankščiau jam svarbiausia būdavo tik persivalgyti. ...
Šiuos pyragėlius vadina tiesiog kibinais: tiems, kurie visada skuba
Šiuos pyragėlius vadina tiesiog kibinais: tiems, kurie visada skuba 2018.11.23 13:33 Šiuos pyragėlius drąsiai galima vadinti beveik kibinais, kurie yra pasakiškai skanūs ir, svarbiausia, lengvai paruošiami. Virtuvėje neužtruksite, o skoniu tikrai mėgausitės.  Jums reikės: 6 lakštų šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos, 300 gramų kiaulienos faršo, pusės svogūno, druskos, pipirų, 1 kiaušinio ...
Žaibiškai plinta keksiukų receptas: pagaminsite per 2 minutes
Žaibiškai plinta keksiukų receptas: pagaminsite per 2 minutes 2018.10.18 11:30 Šiandien minima šokoladinių keksiukų diena, todėl jeigu norite palepiniti save ir savo šeimą gardžiais keksiukais, kuriuos paruošite vos per 2 minutes, skaitykite receptą.  Jums reikės: 2 šaukštų kakavos, 2 šaukštų cukraus, 2 šaukštų miltų, 1 kiaušinio, pusės šaukštelio kepimo miltelių.  Sumaišykite viską ...
Vaizdas užeigoje šokiravo: kas įvyko po to privertė šlykštėtis dar labiau
Vaizdas užeigoje šokiravo: kas įvyko po to privertė šlykštėtis dar labiau (1) 2018.07.19 10:24   Londono Stepney rajone vištienos kibirėlį užsisakę KHF užeigos klientai negalėjo patikėti savo akimis, kai po stalu pamatė lakstančią didžiulę žiurkę. Tačiau tai, kas įvyko po to, užkandžiavusius vyrus turėjo priblokšti ne ką mažiau. Didžiulę žiurkę užeigos darbuotojai nutarė užmušti tiesiog čia užkandžiavusių ...
Belaukiant kinų Naujųjų metų  – sėkmę prišaukiantis patiekalas
Belaukiant kinų Naujųjų metų – sėkmę prišaukiantis patiekalas 2018.02.15 11:45 Vasario 16 – kinų naujieji metai. Artėjant šiai ypatingai šventei, išbandykite vištieną, paruoštą būtent visų mėgstamu kinišku būdu. Vištiena bus ne tik traški ir sultinga, bet pagardinta ir saldžiarūgščiu padažu.  Vištienai reikės: 500 g vištienos krūtinėlės, druskos, juodųjų pipirų, 2 kiaušinių, 25 g miltų, 25 ml ...
Ir kam nebūna! Gėdingiausi kadrai – kai grįžus iš vakarėlio, norisi valgyt
Ir kam nebūna! Gėdingiausi kadrai – kai grįžus iš vakarėlio, norisi valgyt 2017.12.29 21:44 Turbūt ne vienas pripažins patyręs jausmą, kai po „gero“ vakarėlio tiesiog beprotiškai norisi valgyti. Kai kuriems norisi vos grįžus namo, kitiems – iš pat ryto. Ir kaip tyčia, dažnai nebūna nieko po ranka, tad reikia pasitelkti kulinarinius gebėjimus. Dalinamės tikrų šedevrų galerija – štai, ką greitai bandė pasigaminti ...
Pikantiškas užkandis: jie pirmieji dingsta nuo vaišių stalo
Pikantiškas užkandis: jie pirmieji dingsta nuo vaišių stalo (5) 2017.12.12 11:30 Jeigu jau gyvenate švenčių laukimu ir pakilia nuotaika, pats metas pagalvoti, kuo artimuosius nudžiuginsite per šventes. Pasiruošimo šventėms laikotarpis - puiki proga išmėginti įdomius receptus.  Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės, kuri savo patiekalų receptus publikuoja savo feisbuko ...
Valgysite, net ausys links: kaimiškas troškinys su vištiena
Valgysite, net ausys links: kaimiškas troškinys su vištiena (1) 2017.12.11 11:30 tv3.lt skaitytojus gardžių patiekalų receptais lepinanti tinklaraštininkė Ingrida, tinklaraščio „Ingridux virtuvėlė“ autorė siūlo sotų kaimišką troškinį su vištiena ir marinuotais agurkais.  Pasak jos, tai patiekalas, kurį suvalgius, visi bus sotūs ir laimingi. O pagaminti galėsite iš to, ką rasite šaldytuve.
Paaiškėjo, kas pridera valgyti, jei jums 20, 30 ar 50 metų
Paaiškėjo, kas pridera valgyti, jei jums 20, 30 ar 50 metų 2017.08.14 20:00 Deja, bet kai kurie žmonės su amžiumi tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą? Nuo trečios iki šeštos dešimties – ką reikėtų valgyt kiekvienoje amžiaus grupėje atsidūrusiems žmonėms? Jei visą savo gyvenimą valgėte taip pat, galbūt ...
Nepatikėsite sužinoję, kur buityje pritaikyti arbūzą
Nepatikėsite sužinoję, kur buityje pritaikyti arbūzą 2017.08.07 22:30 Vasara atsigaivinti arbūzu mėgsta visi. Tačiau ar ryžtumėtės už šį vaisių sumokėti 150 eurų? Japonijoje tokių drąsuolių atsiranda ir ne vienas. Žinoma tokie brangūs arbūzai ypatingi ir skirti ne visai valgymui. Japonijoje kvadratiniai arbūzai buvo išrasti dar devintame dešimtmetyje, tačiau net ir prabėgus daugybei metu jų ...
Tiesa ar mitas – ar tikrai prieš valgį būtina nusiplauti rankas?
Tiesa ar mitas – ar tikrai prieš valgį būtina nusiplauti rankas? 2017.07.27 23:14 Nuo mažens esame mokomi, kad rankas plauti yra būtina. Ypač prieš sėsdami valgyti visada kruopščiai plauname rankas, tikėdami, kad taip užkertame kelią ligoms. Bet ar tikrai? Skeptikai pastebi, kad rankomis jau seniai nebevalgome, o ir bakterijos mus pasiekia pačiais įvairiausiais būdais. Ar rankų plovimas prieš valgymą ...
Neįtikėtina, bet faktas: ar išdrįstumėte valgyti 850 metų senumo radinį?
Neįtikėtina, bet faktas: ar išdrįstumėte valgyti 850 metų senumo radinį? 2017.05.19 19:08 Nors dažnai sakoma, kad šiais laikais archeologų darbas ne toks įdomus kaip anksčiau, ypatingi radiniai vis primena, kad tai nėra tiesa. Neseniai archeologinis radinys, rastas Viskonsine, nuvedė mokslininkus prie atradimo, kurio niekas nesitikėjo, rašo insiderscience.com. Archeologai džiaugėsi Viskonsino Menominee ...
Ką valgyti ir gerti, kad dantys būtų gražūs ir sveiki?
Ką valgyti ir gerti, kad dantys būtų gražūs ir sveiki? 2016.11.23 16:19 Dantų grožiui ir sveikatai svarbi ne tik elementari burnos ertmės higiena, bet ir tai, ką mes valgome bei geriame. Kai kurie mitybos produktai ir gėrimai gali pasitarnauti kovoje su bakterijų gaminamomis rūgštimis. Vaisiuose ir daržovėse gausu skaidulų, kurios efektyviai valo dantis ir stimuliuoja seilių gamybą, ...
Klausimas ne tik Jonams: kaip pamaitinti didelę kompaniją?
Klausimas ne tik Jonams: kaip pamaitinti didelę kompaniją? 2016.06.22 11:38 Joninių naktis – tai senomis tradicijomis apgaubta šventė, kurią paminėti kartu susiburia nemažas būrys draugų ir giminaičių, o smagios šventės mūsų krašte tiesiog neatsiejamos nuo gardaus maisto, patiekiamo gryname ore.
Kokybiška jautiena: kaip atpažinti ir kur pirkti?
Kokybiška jautiena: kaip atpažinti ir kur pirkti? 2016.05.13 16:09 Jautiena vertinama dėl savo maistinių ir skoninių savybių. Tačiau kaip išsirinkti išties gerą ir kokybišką šios rūšies mėsą ir kokiose prekybos vietose jos pirmiausia ieškoti? Gerą jautieną atpažinti nėra paprasta. Tam reikia daug patirties bei edukacijos. Visgi renkantis mėsą atspirtimi gali būti vizualinės savybės, ...
Skirta kačių mylėtojams: ko gero, populiariausia augintinių porelė internete
Skirta kačių mylėtojams: ko gero, populiariausia augintinių porelė internete 2016.03.17 07:19 Ši miela kačių porelė tapo tikromis įžymybėmis, kuomet jų šeimininkai socialiniame tinkle „Instagram“ ėmė publikuoti užfiksuotas savo gyvenimo akimirkas. Bendra augintinių anketa šiandien turi virš 63 tūkst. sekėjų „Instagram“ platformoje. Japonijoje gyvenanti šeimynėlė, kaip ir visi tie, kurie augina kates, žino, kad ...
10 nuostabiai keistų faktų apie maistą
10 nuostabiai keistų faktų apie maistą 2015.10.28 18:13 Dažniausiai spaudoje pasirodantys straipsniai, susiję su maistu, skelbia apie ligas, viršsvorį ir visus kitus siaubus. Šį kartą kviečiame išgirsti itin įdomius faktus, kurie pakels nuotaiką ir pagerins apetitą. 1. Pomidorų padažas Kai buvo sukurtas šis dabar visur naudojamas maisto pagardas, jį naudojo medicininiais ...
 5 stebuklingi ingredientai, padėsiantys atsikratyti minkšto pilvuko
5 stebuklingi ingredientai, padėsiantys atsikratyti minkšto pilvuko (6) 2015.09.30 07:45 Vasara jau praėjo, tad, atrodo, pats metas užsiauginti storesnę odą ar papildomą riebaliukų sluoksnį, kuris padėtų apsisaugoti šaltuoju metų laiku. Vis dėlto jums tikrai nereikia viršsvorio, tad metas atsikratyti ir to minkštojo pilvuko. Avižos Ar žinojote, kodėl ryte jums taip norisi saldžių ar druskos prisotintų ...
Susirūpinta, ką valgo vaikai: žadami kardinalūs pokyčiai
Susirūpinta, ką valgo vaikai: žadami kardinalūs pokyčiai 2015.07.02 07:05 Nuo naujų mokslo metų ant vaikų pietų stalo gali nebelikti ne tik kompoto, bet ir sulčių – esą vaikams patiekiami gėrimai prifarširuoti vien cukrumi. Nesibaigiantys tėvų skundai ir priekaištai dėl prasto vaikų maitinimo darželiuose ir mokyklose privertė specialistus nuodugniai peržiūrėti pietų valgiaraščius. Bus ...
Vasario 5-oji – Šv. Agotos, arba Duonos, diena
Vasario 5-oji – Šv. Agotos, arba Duonos, diena 2015.02.05 10:42 Istoriniuose šaltiniuose minima, kad pirmą kartą gardžiuotis duona žmonės galėjo jau prieš 15 tūkstančių metų. Lietuvoje tai įvyko kiek vėliau, tačiau vos atsiradusi duona lietuvių kultūroje buvo sudievinta ir tapo kultu. Duona būdavo kepama ugniakuro pelenuose, žarijose, ant plokščių akmenų ir duobėse. Mokėti kepti duoną ...
Kokios duonos geriau nevalgyti?
Kokios duonos geriau nevalgyti? 2015.02.05 10:17 Vasario 5 d. minint Šv. Agotos ir duonos dieną, svarbu prisiminti, kad tai vienas būtiniausių žmogaus organizmui produktų. Duona kartu su kitais grūdiniais produktais sudaro sveikos mitybos piramidės pagrindą. Vis dėlto, ne visą duoną valgyti naudinga. Linų sėmenys duonai gardinti netinka Kepant duoną, įprasta ją ...
Vairuojate? Pamirškite užkandžius ir kavą
Vairuojate? Pamirškite užkandžius ir kavą 2014.06.26 09:53 Geriate kavą arba valgote sumuštinį vairuodami automobilį? Niekada daugiau to nedarykite! Valgymas sėdint prie vairo maždaug 80 proc. padidina nelaimingų atsitikimų riziką bei lemia 65 proc. pavojingų situacijų kelyje.
 Maisto tendencijos: valgoma tikra žemė ir vabzdžių skanėstai
Maisto tendencijos: valgoma tikra žemė ir vabzdžių skanėstai 2014.01.11 15:12 2014 metais restoranų verslas, anot maisto pramonės specialistų ir tendencijų prognozuotojų, turėtų pasipildyti holografiniais virėjais, išmaniaisiais peiliais ir vabzdžių batonėliais. Pasak UAB „Amber Food“ maisto kokybės vadovo Algirdo Furmanavičiaus, kitais metais nieko nenustebinsi pasiūlęs špinatinių kopūstų ledų ar ...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2013.12.27 12:22 Artėjant Naujųjų metų šventėms, dažnai susimąstome, kaip pasiruošti ir palydėti paskutinę metų dieną, kad kiti metai būtų sėkmingi. Pagal kinų kalendorių 2014 metai – žaliojo medinio Arklio. Jis – žvalus, judrus, smalsus gyvūnas, nuolat ieškantis naujų įspūdžių ir nuotykių. Taigi, ir 2014 metai bus greitesni, aktyvesni, ...
Žvaigždžių receptai: J. Šuklino čempionų salotos
Žvaigždžių receptai: J. Šuklino čempionų salotos 2013.11.23 18:33 Turbūt žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, bet dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko, todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų ...
 Degtinė su dvėselienos prieskoniu paklausos nepraranda
Degtinė su dvėselienos prieskoniu paklausos nepraranda (3) 2013.10.23 20:46 Dažnai naminei degtinei galime išgirsti pagyrų – atseit, tai daug sveikesnis už valstybinę degtinę gėrimas. Tačiau pamatęs, kokiomis sąlygomis gaminama naminukė, dažnas prarastų norą jos ragauti. Pernai policijos pareigūnai užfiksavo 546 naminės degtinės gaminimo atvejus. Šiemet jų irgi bus ne ką mažiau, nes apie naujai ...
Šiaulių regione galima rasti radioaktyvių grybų
Šiaulių regione galima rasti radioaktyvių grybų 2013.09.22 14:01 Radiacinės saugos centras (RSC) kasmet sulaukia gyventojų klausimų apie Lietuvos miškuose augančių grybų radioaktyvumą. Gyventojai teiraujasi, koks yra valgomų grybų užterštumas radioaktyviomis medžiagomis, kuriuose miškuose ir kokiose grybų rūšyse jis yra didesnis. RSC primena, kad radioaktyviąsias medžiagas į šalies ...
Į viršų