stinta

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „stinta“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „stinta“.

Gyventojai plūstelėjo į Palangą: prasidėjo tradicinė Stintų šventė

Palangą jau nuo penktadienio užkariauja mažoji žuvelė stinta. Tradicinis žvejiškas, beje, jubiliejinis dvidešimtasis festivalis jau prasidėjo ir tęsis visą savaitgalį, rašoma savivaldybės pranešime spaudai. Organizatoriai žada, jog šiais metais šventė „Palangos stinta“ bus tikrai išskirtinė, juk visgi jubiliejinė, tad pramogų ir linksmybių kurorte nestigs.
Aktualijos 2023-02-10

Klaipėdiečiai būriais traukia į turgų ieškodami stintų – vos keli kilogramai dingsta per porą minučių

Klaipėdiečiai būriais traukia į miesto žuvies turgų ieškodami stintų. Tačiau prekystaliai tušti. Prekeivės sako, kad prieš savaitę pasirodžiusios šviežiais agurkais kvepiančios žuvelės užsuko tik trumpam, dabar jų neliko. Vos kelis jų kilogramus nuo prekystalių pirkėjai nušluoja per porą minučių. Tačiau žvejai gerų žinių neturi. Žvejys iš Klaipėdos Mindaugas ropščiasi į savo laivą. Sako, krantinės taip jau suprojektuotos, kad tik tokiu būdu galima ant denio nusileisti.

Receptas. Keptos stintos

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 kilogramas stintų šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvis nuvalome ir nuplauname vandeniu. Tada pavoliojame kvietiniuose miltuose ir dedame į keptuvę, į įkaitintą aliejų. Stinta apkepama iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepus pabarstyti druska.
2022-02-28

Receptas. Kepta stinta su krapais

INGREDIENTAI: šiek tiek krapų 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 kilogramas stintų šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos žuvys nuplaunamos, apdžiovinamos ir pasūdomos. Įsisūrėjusios žuvys pavoliojamos miltuose ir iškepamos aliejuje. Iš žuvų galvų, pelekų ir smulkių žuvelių išverdamas sultinys, nukošiamas, pridedama krapų stiebų ir, pavirinus 15 minučių, vėl nukošiamas. Karštu sultiniu apipilamos žuvys ir padedamos šaltai.
2022-02-27

Receptas. Margas pavasario stalas

INGREDIENTAI: 1 gūželė salotų ( lapinės) 3 vienetai kiaušinių ((kietai virti)) 40 gramų sviesto 4 vienetai stintų ( keptos) 25 gramai sūris (rokforo ) 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 5 vienetai ridikėlių 25 gramai ikrų 150 gramų jogurto ( natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai (malti ) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-26

Receptas. Marinuota stinta

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek morkų 50 gramų petražolių šiek tiek svogūnų 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 kilogramas stintų 1 stiklinė acto 2 stiklinės vandens šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos žuvelės apdžiovinamos, pasūdomos, pavoliojamos miltuose ir iškepamos aliejuje.
2022-02-26

Receptas. Vytintos stintos

INGREDIENTAI: 200 gramų stintų 5 valgomieji šaukštai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo.
2022-02-10

Receptas. Keptos stintos

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 150 gramų kvietinių miltų 1 kilogramas stintų 1 valgomasis šaukštas druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 valgomasis šaukštas raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Stintas išdarinėti. Dubenyje sumaišyti miltus su prieskoniais. Stintas apšlakstyti citrinų sultimis ir kiekvieną apvoliojus miltų ir prieskonių mišinyje apkepti aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus! Patarimas.
2022-02-09

Receptas. Įdaryti obuoliai

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas morkų 4 vienetai obuolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 1 vienetas kiaušinių (virtas) 2 vienetai stintų (rūkytos) 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Morkos, porai ir salierai supjaustomi kubeliais, patroškinami, nusunkiami. Stintos išvalomos, smulkiai supjaustomos ir sumaišomos su daržovėmis bei majonezu.
2022-02-01

Stintų kaina pribloškė pirkėjus pajūryje: už kilogramą – 23 eurai

Palangoje atostogaujantys žmonės nustėro išgirdę, kiek tektų pakloti už kilogramą stintų. Žvejai už šią žuvį paprašė 23 eurų. Tuo patikėti negali turgaus atstovai. Esą prieš šventes stinta Palangoje kainavo apie 8 eurus. Tačiau patys žvejai tokia išaugusia žuvies kaina nesistebi. Anot jų, dabar pagauti stintą - tolygu sužvejoti auksinę žuvelę. „23 eurai. Pamaniau, gal ne taip išgirdau, perklausiau. Atsakė – 23 eurai,” - portalui tv3.lt pasakojo vilnietė Vita.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų