spurgos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „spurgos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „spurgos“.
Šis spurgų receptas sužavės visus: nustebsite, iš ko jos pagamintos
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Jei mėgstate karštas varškės spurgas, tai jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos.
Šokiravo net visko mačiusius inspektorius: spurginėje Klaipėdoje – voratinkliai, purvas ir smarvė
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sustabdė Klaipėdos rajono spurgų gamybos cecho „Skanėstai“ veiklą – bendrovė produkciją gamino nehigieniškose patalpose, pranešė VMVT.
Tarnybos vyriausioji specialistė – maisto produktų inspektorė Judita Žilienė teigė, kad atvykusi patikrinti bendrovės pastebėjo purvinas patalpas, voratinklius, rūgimo kvapą, sklindantį nuo gamyboje naudoto inventoriaus.
Receptas. Varškinės spurgos
Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški.
INGREDIENTAI: 180 gramų varškės 110 gramų miltai 1 vienetas kiaušinių (dideli) 50 gramų cukraus 15 gramų vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis acto (sodai gesinti) 2 arbatiniai šaukšteliai sodos 1 žiupsnelis druskos Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Spurgutės
INGREDIENTAI: šiek tiek miltai 300 mililitrų pieno 2 vienetai kiaušinių 30 gramų mielių 200 gramų cukraus 300 mililitrų aliejaus 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną, sviestą (šiltą), mieles, kiaušinius ir cukrų (150 g) sumaišyti. Įdėti miltų 2 šaukštus ir viską gerai išsukus ranka, palikti 1 valandai.
Receptas. Paprastas skanių spurgų receptas
INGREDIENTAI: 300 gramų varškės 2 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 4 valgomieji šaukštai miltai Kepimui: šiek tiek aliejaus Papuošimui: šiek tiek cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ištriname varškę su cukrumi. Įmušame du kiaušinius. Į masę suberiame miltus ir išminkome tešlą. Rankas suvilgome su aliejumi (kad neliptų prie rankų tešla) ir formuojame apvalius rutuliukus.
Receptas. Spurgos kitaip
INGREDIENTAI: 3 stiklinės pieno 2 stiklinės miltai 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 30 PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Įpilti aliejaus, pieno ir įmušti kiaušinį.
Receptas. Mielinės spurgos su varške
INGREDIENTAI: Įdarui: 200 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai medaus Tešlai: 500 gramų miltai 200 mililitrų pieno 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas cukraus 5 gramai sausų mielių Kepimui: 300 mililitrų aliejaus Papuošimui: 100 gramų cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Varškiniai riestainiai
INGREDIENTAI: 400 gramų varškės 200 gramų miltai 2 vienetai kiaušinių 50 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 valgomasis šaukštas grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek aliejaus (spurgoms virti) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę gerai ištrinu su kiaušiniais, cukrumi, vanilinu, pienu, grietine ir soda.
Receptas. Spurgos
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 3 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai miltai 5 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis vanilinio cukraus Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Miltus, kepimo miltelius persijojant beriame į varškę.
Receptas. Varškės spurgos
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 2 stiklinės miltai 3 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių Kepimui: 1 litras aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių trynius išmaišome su varške, cukrumi, kepimo milteliais. Kiaušinių baltymus išmaišome iki baltų putų. Baltymus sumaišome su trynių mase ir formuojame spurgas. Aliejų užviriname ir į jį metame spurgas.
REKLAMA
REKLAMA