REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Jei mėgstate karštas varškės spurgas, tai jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti trašku išorės ir minkšta vidaus. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!

Reikės (12-ai spurgų):

  • 180 g kietojo tofu;
  • 1-2 v. š. cukraus;
  • 50 ml akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų ar virtų avinžirnių);
  • 65 g miltų;
  • ⅓ a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • neutralaus aliejaus (geriausia saulėgražų ar rapsų);
  • cukraus pudros papuošimui.

Eiga:

  1. Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
  2. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Viską gerai sumaišome.
  4. Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
  5. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
  6. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!

Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @tofuvisainefu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų