marinavimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinavimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinavimas“.

Neskubėkite išmesti pavytusių daržovių: patarė, kur jas panaudoti

Pavasarį morkos ir kitos rūsiuose sandėliuojamos daržovės nebe tokios sultingos kaip rudenį, tad neverta laukti, kol visai suvys. Išeitis – užmarinuoti ir iš naujo mėgautis jų traškumu.  Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad žalios ar termiškai apdorotos daržovės turėtų būti kasdienio mūsų raciono dalis, o raugintos ar marinuotos suteiks maistui daugiau skonių įvairovės.
2024-02-26

Atrado superinę daržovių mišrainę žiemai: gaminsite kasmet

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.
2023-08-30

Neišpilkite agurkų marinato: pasakė, kodėl jį verta gerti

Marinuoti agurkai – populiarus garnyras, tačiau suvalgę agurkus neskubėkite išpilti jų marinato. Specialistai paaiškino, kodėl naudinga jas gerti.  100 gramų agurkų marinato yra mažai kalorijų, angliavandenių ir nemažai natrio. Jame yra daug maistinių medžiagų, naudingų sveikatai, o naudų yra daugybė – nuo mėšlungio simptomų lengvinimo iki pagalbos kovojant su pagiriomis.  Marinate esančių vitaminų ir mineralų kiekis priklauso nuo naudojamų ingredientų proporcijų.
2023-08-20

Dalios agurkų marinatas nepalieka abejingų: „Tikrai patys skaniausi“

„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo”, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 2 kg agurkų, 1 ½ l vandens, 2 stikl. (200 ml) cukraus, 3 v.š. druskos, 9 skiltelių česnako, 18 kvepiančiųjų pipirų, 2 a.š. ciberžolės. 3 v.š. medaus, 1 ½ stikl. 9% acto.
2023-08-18

Dietologė atsakė, kas geriau – rauginti ar marinuoti agurkai?

Agurkai tituluojami viena gaiviausių vasaros daržovių, tinkančia užkandžiams, skirtingoms salotoms, padažams ar sriuboms gardinti. Tačiau jų sezono įkarštyje norisi valgyti ne tik šviežių, bet ir pasirauginti ar pasimarinuoti žiemai. Nors abu šie būdai populiarūs, sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pirmenybę teikia rauginimui.
2023-07-27

Raugti agurkai bus traškūs kaip niekada: štai, ką reikia daryti

Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai. Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, bet ir pigus būdas mėgautis užaugintomis daržovėmis visus metus, rašoma prekybos tinklo „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
2023-07-21

Išdavė, kaip marinuoti svogūnus: užsirašykite ir išbandykite

Grilio iškylos neatsiejamos nuo raugintų arba marinuotų mėsos priedų, vienas populiariausių – marinuoti svogūnai. Nuo aštrumo iki saldumo – skirtingai marinuoti svogūnai atskleidžia įvairias skonių gamas ir patiekalams suteikia papildomą akcentą. Ekspertai kviečia išbandyti negirdėtus svogūnų marinavimo receptus, kurių dėka grilio patiekalai sužibės naujomis spalvomis.
2023-06-15

Atskleidė tobulų marinuotų svogūnų receptą – naudosite visur

Ieškantiems gero, prie visko tinkančio garnyro nusišypsojo laimė. Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė atskleidė skonio receptorius iš džiaugsmo šokti verčiančių marinuotų svogūnų receptą. Tobulam garnyrui reikia visai nedaug – vos kelių visiems prieinamų produktų. Tiesa, K. Starkienė ragina nepamiršti ir gražaus stiklainio, nes kuo jis gražesnis, tuo maloniau jį dėti ant stalo.
2023-03-11

Auksiniai specialistų patarimai, kaip kaupti uogas ir daržoves žiemai – išsaugosite vertingų medžiagų

Prasidedant produktų konservavimo sezonui, kai kurie tautiečiai prisipažįsta – mada rauginti ar marinuoti uogas, daržoves, ar vaisius kiek blėsta. Vis populiariau darosi atsargas kaupti šaldiklyje, ar tiesiog džiovinti. Specialistai žeria patarimų, kad ir kokį būdą kaupti atsargas žiemai pasirinktume, svarbu žinoti, kaip tinkamai tai daryti.  Vilnietė Onutė turguje prekiauja serbentais. Parduoda ne viską – dalį moteris konservuoja žiemai – verda serbentų uogienę, tiksliau – serbentų želė.
Aktualijos 2022-08-07

Šis agurkų marinatas taps šių metų hitu: užsirašykite ir išbandykite

„Mėgstu konservuoti. Man patinka pats procesas. Stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje, pilnėja lentynos“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų. Agurkų pagal poreikį. Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; Kelios skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
2022-06-21
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų