• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą žinomi Kauno pramogų ir verslo pasaulio atstovai rinkosi į laikinosios sostinės širdyje įsikūrusį restoraną „Antis rūsy“, kur jų laukė išskirtinis ir netikėtas Užgavėnių renginys.

46

Antradienio vakarą žinomi Kauno pramogų ir verslo pasaulio atstovai rinkosi į laikinosios sostinės širdyje įsikūrusį restoraną „Antis rūsy“, kur jų laukė išskirtinis ir netikėtas Užgavėnių renginys.

REKLAMA

Pasimėgauti gardžiais patiekalais bei išvaryti žiemą iš kiemo juos sukvietė populiarinti brandintos jautienos vartojimą Lietuvoje užsibrėžusios „Lietuviškos jautienos“ komanda, kurie ne tik supažindinimo svečius su jautienos brandinimo būdais, bet ir surengė tikrų kulinarinių šedevrų degustaciją.

Renginyje buvo galima sutikti legendinės grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą su žmona Rima, grupės „16hz“ narius Robertą ir Petrą Jucevičius, iliuzijos meistrą Nicholą Kin, TV laidų vedėją ir prodiuserę Vaidą Skaisgirę, aktorę Daivą Rudokaitę su dukra Akvile bei vyru, verslininku Vytautu Blaževičium, TV laidų vedėją, floristę Kristiną Rimienę su vyru, TV3 kūrybos vadovu Arvydu Rimu bei kitus žinomus verslo, pramogų pasaulio ir maisto pramonės atstovus. Renginio svečius pasitiko renginio šeimininkai – restorano savininkas Rolandas Kirvaitis, „Lietuviškos jautienos“ atstovai Bronius Guzevičius bei Tomas Čeplikas ir renginio vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

Virtuvės šefė, TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja I. Juciūtė-Čibirkienė pasakojo, jog Užgavėnės – ne tik šventė pavasario pasitikimo šventė, bet ir puiki proga be sąžinės graužaties sočiai pavalgyt. Mat pagal senovės tradicijas, ši šventė laikoma ir paskutine mėsėdžio diena.

REKLAMA
REKLAMA

„Malonu matyti jus taip gausiai susirinkusius. Sveikinam atvykus į naujai atgimusį restoraną „Antys rūsy“, kuriame dirba patys jo šeimininkai, tad garantuoju, čia pasijusite kaip tikri svečiai. Sakoma, jei per Užgavėnes gerai pavalgysi, tai visus metus būsi sotus, riebus ir stiprus. Senovėje šios šventės vaišės užsitęsdavo iki pat paryčių ir visą tą laiką būdavo sočiai valgoma – per Užgavėnes mėsą galima valgyti iki tol, kol atsiguli į lovą“, – renginio metu šmaikštavo Ilona.

REKLAMA

Susirinkę svečiai buvo kviečiami išbandyti sparčiai Lietuvoje populiarėjančio prekės ženklo „Lietuviška jautiena“ sausai brandintos jautienos produktus bei iš jų pagamintus gardžius patiekalus, kurie buvo gaminami čia pat svečių akivaizdoje – nepabūgę lietaus ir vėjo restorano „Antys rūsy“ šefai Marius Gorodickas bei Domas Adikevičius su komanda patiekalus kepė ant grilių čia pat, restorano prieigose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis patiekalas, pristatytas degustacijos svečiams, buvo jautienos karpačio. Vėliau svečiai mėgavosi ką tik ant grilio iškeptu, dar karštu sausai brandintos jautienos antrekotu su kaulu, kvapniu troškiniu su sausai brandinta jautiena bei sausai brandintos jautienos nugarine su kaulu.

„Lietuviškos jautienos“ pardavimų ir gamybos vadovas Tomas Čeplikas renginio metu džiaugėsi, jog lietuviai vis labiau vertina kokybišką maistą, domisi kaip jis yra užauginamas, atsižvelgia į ekologiškus produktus, o brandintos jautienos vartojimas tampa vis populiaresnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes ne tik apdorojame jautieną, bet ir patys auginame veislinius galvijus ūkyje Alytaus rajone. Nuolat investuojame į naujausias technologijas, įrengimus, nuolat mokomės ir domimės, kaip viską padaryti paprasčiau, greičiau ir kokybiškiau“, - susirinkusiems pasakojo T. Čeplikas.

Dar 1995 metais Alytuje įkurto ūkio šeimininkas Bronius Guzevičius atskleidė, jog jų ūkyje jaučiai yra šeriami specialiu pašaru: „Žolių mišinį mūsų galvijams mums sudarė žymus Lietuvos mokslininkas. Šis mišinys sudeda net iš 9 skirtingų žolių, todėl mūsų pašarai yra itin kokybiški ir maistingi, o tai, be abejo, atsiliepia, mūsų auginamų gyvulių mėsos skoniui“.

REKLAMA

Renginyje svečiai ne tik gardžiavosi įsimintino skonio patiekalais, bet ir išgirdo įdomių patarimų, leidžiančių lengviau išsirinkti kokybiškus mėsos produktus.

„Išduosiu paslaptį, jog gerai brandintą mėsą galima atpažinti iš dviejų itin paprastų dalykų – raudonai rudos spalvos bei po mėsos įspaudimo pirštu liekančios įdubos“, - renginio metu pasakojo virtuvės šefė bei renginio dirigentė Ilona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų