Šis receptas jau visiems gerai žinomas, tačiau aš jį kiek pakoregavau.
Reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės file;
- mažo indelio konservuotų ananasų;
- paprikos;
- morkos;
- česnako, imbiero, krakmolo, prieskonių, citrinos, sojų padažo.
Vištienos file reikėtų supjaustyti plonomis juostelėmis, apibarstyti prieskoniais ir leisti pastovėti. Į keptuvę išpaudžiame citrinos sultis, įpilame porą šaukštų sojų padažo ir šiame skystyje ant mažos ugnies patroškiname vištieną, kol ji pabals.
Kitoje keptuvėje šaukšte aliejaus pakepiname česnaką ir imbierą, pridedame šiaudeliais pjaustytą morką ir papriką bei pakepiname kol daržovės suminkštės. Dedame supjaustytus konservuotus ananasus, supilame vištieną su visu skysčiu bei ananasų sirupą. Kelias minutes patroškiname ir tiekiame ryžiais. Valgome pagaliukais, nes taip žymiai skaniau!
Patarimai: padažą, kuriame viskas troškinasi reikėtų paragauti - priklausomai nuo to, kokio skonio trūksta, galima pridėti medaus, sojos padažo, pipirų. Jei padažas atrodo per skystas, bebaigiant gaminti įpilkite keletą šauštų vandens, jame ištirpinusios 0,5 arbatinio šaukštelio krakmolo.
Ugnė