Skaniai atrodo? Skanu ir yra. Suktinukai ne tik paįvairins kasdienę virtuvę, bet ir puikiai tiks svečių priėmimui!
Jums reikės (Patiekalui – 1 asm):
- Veršienos filė - 150g.,
- vytinto kumpio “Serano" - 50g.,
- žaliųjų šparagų ūglių - 80g.,
- savojos kopūsto lapo - 1 vnt.,
- prieskonių,
- šlakelis balto vyno.
Padažui:
- svogūnų - 15g.,
- voveraičių - 30g.,
- grietinėlės - 50ml.,
- sviesto,
- aliejaus pakepinimui,
- krapų,
- prieskonių
Gaminame:
Veršienos filė pamušama, pagardiname prieskoniais ir įdarome vyne apvirtais žaliųjų šparagų ūgliais bei rūkyto kumpio juostele. Suformuotą kepsnelį apkepame. Tada įsukame į apvirtą savojinio kopūsto lapą. Apvyniojame folija ir kepame orkaitėje.
Toliau ruošiame padažą: kūbeliais supjaustome svogūnus, apkepiname su aliejumi ir sviestu. Po to sudedame apvirtas voveraites. Supilame grietinėlę ir paskaniname prieskoniais.
Prieš patiekiant suktinuką išvyniojame iš folijos ir supjaustome.
Garnyrui tinka karštos daržovės.
Aš patiekiau su orkaitėje keptu pomidoru.
Skanaus!
Inspiracija: Restoranas "Pompėja".