• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokį dalyką, matyt, gamina ne viena. Tačiau man tai buvo atradimas, padarytas dar gal tik prieš metus. Malonus. Ir dabar tai - vienas mėgiamiausių mano troškinių. Kurį po to galima sėkmingai naudoti sriuboms.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia:

2kg agurkų

1kg morkų

1kg svogūnų

1kg pomidorų

800g perlinių kruopų

200g acto

2 šaukštų druskos

300g cukraus [pastarųjų dviejų galima dėti pagal skonį. čia - originalus kiekis]

stiklinės aliejaus

REKLAMA

Gaminam:

Svogūnus supjaustom kubeliais, morkas sutarkuojam, su svogūnais pakepinam aliejuj. Agurkus reikia supjaustyti kubeliais. Jei pernokę, nulupti ir išimti sėklas. Pomidorus nuplikyti, palaikyti porą minučių verdančiam vandeny, nupilti, užpilti šaltu vandeniu, nulupti.

Perlines kruopas mirkom per naktį, išverdam. Geriausiai tam tiks diiiiidelis puodas. Pridedam daržoves. Pilam actą, druską, cukrų. Nuolat maišydami verdam 20-30min. Jei kruopos pasidaro sausos, pilam dar 2 stiklines vandens. Išvirusį troškinį dedam į paruoštus stiklainius, sandariai uždarom.



Skanaus!!

Šaltinis: Konservavimo gudrybės



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų