Kiekvieną sekmadienį – nauja kryptis, nepažintas maršrutas ir dvi visiškai skirtingos patirtys. Kelionių šou „Metam monetą“ per kelis sezonus tapo tikru hitu bei neatsiejama žiūrovų savaitgalio tradicija, kuri ne tik kviečia keliauti kartu su laidos herojais, bet ir įtraukia į azartišką likimo žaidimą.
Vienas monetos metimas, ir viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Herbas ar skaičius? Tik moneta nulemia, kuriam iš vedėjų atiteks komforto ir prabangos kupinas savaitgalis su neribotu biudžetu, o kuriam teks suktis iš padėties su vos 100 eurų kišenėje, pasitelkiant kūrybiškumą ir išmonę.
Turguje rado urvų sūrį
Šįkart A. Bružas ir L. Pobedonoscevas leisis į nuotykius Turkijos Kapadokijos regione. Būtent čia Leonardas turguje surado neeilinį sūrį, kurį paragauti išdrįstų ne kiekvienas.
Avanoso mieste Leonardas apsilankė ten veikiančiame maisto turguje. Tarp įvairiaspalvių daržovių ir vaisių Leonardas atrado ir gurmanų svajonę – urvų sūrį.

„Čia ne buliaus kanopa, čia ne kažkieno galva, čia yra olos sūris. 2,5 metų laikomas urve sūris šituose kailiniuose“, – su šypsena veide pasakos Leonardas.
Leonardas išdrįso jį paragauti. Anot jo, skonis – labai artimas panašiam lietuviškam patiekalui.
„Labai panašus į mūsų džiovintą sūrį, kurį galima eksportuoti nors ir į Antarktidą ir laikyti per amžių amžius“, – įspūdžiais dalinsis Leonardas.
Tiesa, šį sūrį jis ne tik paragaus, bet ir nusipirks. Kiek jis kainuoja?
Visų atsakymų ieškokite jau šį sekmadienį laidoje „Metam monetą“ 19:30 per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!