Turbūt kiekvienas turime patiekalų, kuriuos gaminame taip dažnai, kad nė nežinome tikslių proporcijų. Taip man yra su varškės apkepu. Ir kai draugės klausia, kiek TIKSLIAI ir ko dėti, tenka trūkčioti pečiais. Taigi šiandien viską užfiksavau.
2 žmonėms reikės:
300 g liesos varškės (aš perku tokią)
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
2 šaukštai manų
2 šaukštai cukraus (arba 1 šaukštas biraus saldiklio)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos, saujelė razinų
Visus produktus išskyrus razinas išsimaišome mikseriu arba virtuviniu kombainu. Razinas nuplikome verdančiu vandeniu, nusausiname ir įmaišome. Skardelę patepame aliejumi ir pabarstome džiūvėsėliais (tada tikrai neprilips). Pilame varškės masę, šauname į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame 30 min. Valgome su mėgstamu jogurtu ar trintomis uogomis.