Kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gian Luca Demarco vėl pamalonins lietuvių širdis ir prikeps lietinių blynų su šoninės ir itališko taledžo sūrio įdaru.
Ali liks nustebęs, kad ir Italijoje lietiniai blynai yra dažnai gaminami, ir iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į kolegos receptą, paragavęs blynų, patvirtins, kad tai geriausias patiekalas pusryčiams.
Tada bene populiariausias Lietuvos konditeris Ali pademonstruos, kaip paprastai iškepti iš kojų verčiantį ir šiuo metu restoranus užkariavusį desertą – šokoladinį „Lava cake“.
Šalia besiliejančio karšto pyragėlio jis patieks aromatingus ir per 5 minutes padaromus aviečių ledus. Laidos vedėjas taip pat patars, kad paruoštą pyragėlių tešlą galima užšaldyti formelėse, ir, užklupus netikėtiems svečiams, juos pamaloninti įspūdingu desertu per 15 minučių.
Naudingi ir paprasti patarimai, kokiu teisingu eiliškumu dėti ingredientus į lietinių blynų tešlą, kad ji būtų vientisa, bei, kaip greitai ir teisingai išlydyti šokoladą, kad jis nesudegtų,– šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!
Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru
Blynams reikės:
• 500 ml pieno • 250 g miltų • 3 kiaušinių • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Sviesto arba aliejaus kepimui
Įdarui reikės:
• 200 g plonai pjaustytos š. rūkymo šoninės • 200 g itališko taledžo sūrio • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio • Žiupsnelio persilado prieskonių
Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.
Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio.
Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.
Juodojo šokolado pyragėlis „Lava Cake“su avietiniais ledais
Pyragėliui reikės:
• 120 g juodojo šokolado • 110 g sviesto • 4 kambario temperatūros kiaušinių • 80 g cukraus • 50 g miltų • Saujos šaldytų aviečių
Ledams reikės:
• 500 g šaldytų aviečių • 500 g grietinėlės • 3 valg. š. cukraus pudros • 50 g pasiflorų tyrės
Prikaistuvyje išlydyti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti į jį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps.
Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi iki purios masės. Nenutraukti plakimo ir po truputį supilti šokolado masę.
Tada suberti miltus ir išplakti iki vientisos blizgios masės. Leisti gautai masei bent valandą pailsėti šaldytuve. Po to masę sudėti į konditerinį maišelį ir ja užpildyti keksiukų formelės iki vidurio. Tada įdėti po dvi šaldytas avietes ir jas vėl uždengti šokoladine mase. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 9-10 minučių.
Šaldytas avietes sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti. Įberti cukraus pudros ir viską permalti. Malimo metu po truputį supilti grietinėlę ir pasiflorų tyrę. Viską sumalti iki vientisos masės.
Iškepusius pyragėlius patiekti karštus su ledais.