Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Kalėdos baigėsi, atėjo laikas rimtesniems patiekalams. Tiems, kas ryšis žengti šį rimtą  žingsnį, siūlyčiau pamėginti pasigaminti žuvies kukulaičių su džiovintų baravykų padažu.  

REKLAMA

Du pagrindiniai ingredientai - šviežia gėlavandenė žuvis (puikiai tinka ištikimasis karpis) ir džiovinti baravykai (gali būti ir pernykščiai, ir net užpernykščiai), kurių reikia padažui. Dar pasirūpinkite kiaušiniu, 4-5 morkom, 2 svogūnais, majonezu, grietine, pieno šlakeliu, padžiūvusia bandele arba maltais džiūvėsiais, muskato riešutu bei kitais prieskoniais, aliejumi, druska.  

REKLAMA
REKLAMA

Paruošiamieji darbai būtų  tokie. Prieš eidami į parduotuvę žuvies (karpio) pamerkite baravykus. Parsineštą žuvį nuvalykite, o jei nuvalė pardavėja, paprašykite, kad suvyniotų į atskirą paketėlį galvas ir kaulus, iš kurių reikės virti sultinį.

Kol sultinys (su keliom morkom, pipirais bei svogūno galva) verda, žuvies filė sumalkite su šviežios morkos ir svogūno gabalėliais. Pamerkite į pieną padžiūvusią bandelę arba džiūvėsėlius. Išmirkusius baravykus nuplaukite ir virkite nedideliame kiekyje vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų