Neriebus tortas su šokoladu.
Biskvitui reikės:
3-4 kiaušinių
50 gr cukraus
50 gr. miltų
50 gr. lazdyno riešutų
1 plytelės juodojo šokolado
Kremui:
500 ml. ricota sūrio (aš pasidariau naminį, iš 2 pakelių kefyro)
100 gr. cukraus
1 plytelė balto šokolado
2 apelsinų
250 ml. grietinėlės
40 gr. želatinos
Glaistui: 1 plytelė juodo šokolado, vaisių, uogų ar ko kito papuošimui.
Biskvitui išsukau trynius su cukrumi, atskirai išsiplakiau baltymus. Atskirai sumaišiau maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir išsiplakiau baltymus. Į kiaušinių mišinį subėriau miltus ir sudėjau baltymus, atsargiai permaišiau iki vientisos masės. Mikrobangėje ištirpdžiau sulaužytą šokoladą (galima įpilti porą šaukštų pieno, kad lengviau ištirptų) ir įmaišiau į tešlą. Viską pyliau į kepimo popieriumi įtiestą torto formą ir dėjau į įkaitintą orkaitę bei kepiau 15 min. Iškepusį biskvitą atvėsinau ir perpjoviau pusiau.
Kremui nutarkavau apelsino žieveles, išspaudžiau sultis. Jas pakaitinau ir jose ištirpdžiau želatiną. Išsiplakiau grietinėlę. Ricota sūrį išmaišiau mikseriu su 100 gr. cukraus, supyliau ištirpintą baltą šokoladą bei pravėsusias sultis su želatina. Permaišiau iki ventisos masės ir įmaišiau grietinėlę.
Torto blynus ir kremą susluoksniavau, palikdama kremo sluoksnį viršuje. Įdėjau į šaldytuvą 2 valandoms sustingti. Išsitirpinau dar vieną šokolado plytelę su keliais šaukštais pieno, ja apliejau ir aptepiau iš formos išimtą tortą. Puošiau sausainiais ir vyšniomis.

