• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neriebus tortas su šokoladu.

Biskvitui reikės:

3-4 kiaušinių

50 gr cukraus

50 gr. miltų

50 gr. lazdyno riešutų

1 plytelės juodojo šokolado

REKLAMA
REKLAMA

Kremui:

500 ml. ricota sūrio (aš pasidariau naminį, iš 2 pakelių kefyro)

100 gr. cukraus

1 plytelė balto šokolado

2 apelsinų

250 ml. grietinėlės

40 gr. želatinos

REKLAMA

Glaistui: 1 plytelė juodo šokolado, vaisių, uogų ar ko kito papuošimui.

Biskvitui išsukau trynius su cukrumi, atskirai išsiplakiau baltymus. Atskirai sumaišiau maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir išsiplakiau baltymus. Į kiaušinių mišinį subėriau miltus ir sudėjau baltymus, atsargiai permaišiau iki vientisos masės. Mikrobangėje ištirpdžiau sulaužytą šokoladą (galima įpilti porą šaukštų pieno, kad lengviau ištirptų) ir įmaišiau į tešlą. Viską pyliau į kepimo popieriumi įtiestą torto formą ir dėjau į įkaitintą orkaitę bei kepiau 15 min. Iškepusį biskvitą atvėsinau ir perpjoviau pusiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kremui nutarkavau apelsino žieveles, išspaudžiau sultis. Jas pakaitinau ir jose ištirpdžiau želatiną. Išsiplakiau grietinėlę. Ricota sūrį išmaišiau mikseriu su 100 gr. cukraus, supyliau ištirpintą baltą šokoladą bei pravėsusias sultis su želatina. Permaišiau iki ventisos masės ir įmaišiau grietinėlę.

Torto blynus ir kremą susluoksniavau, palikdama kremo sluoksnį viršuje. Įdėjau į šaldytuvą 2 valandoms sustingti. Išsitirpinau dar vieną šokolado plytelę su keliais šaukštais pieno, ja apliejau ir aptepiau iš formos išimtą tortą. Puošiau sausainiais ir vyšniomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų