REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Indrės Burlinskaitės keksiukų receptas (nuotr. Instagram)

Trenerė Indrė Burlinskaitė žinoma ne tik dėl savo puikių kūno formų ir su sporto susijusių patarimų, bet ir dėl neįtikėtinų receptų. Ir nors atrodo jie be galo nuodėmingai, iš tiesų yra kur kas sveikesni.

4

Trenerė Indrė Burlinskaitė žinoma ne tik dėl savo puikių kūno formų ir su sporto susijusių patarimų, bet ir dėl neįtikėtinų receptų. Ir nors atrodo jie be galo nuodėmingai, iš tiesų yra kur kas sveikesni.

REKLAMA

Neseniai moteris savo ir mylimojo Liudo Vaisietos bendroje „Instagram“ paskyroje pasidalijo nepaprastai gardžių šokoladinių keksiukų receptu.

Produktai:

  • 200 g juodo, bent 70% šokolado;
  • 300 g aviečių;
  • 150 g riešutų sviesto;
  • 10 datulių;
  • 20 g saldiklio.

Gamyba:

200 g uogų užpilame 20 g saldiklio. Trindamos šakute, paverdame ant silpnos ugnies (iki burbuliavimo). Gausis aviečių uogienė. Padedame į šalį atvėsti. 

Tuo tarpu pasigaminame karamelę. Riešutų sviestą ir šviežias datules be kauliukų pasmulkiname ir dedame į trintuvą. Įpilame šlakelį vandens ir malame iki vientisos masės. Jei liks šiek tiek datulių gabalėlių – irgi nieko baisaus.

REKLAMA
REKLAMA

Šokoladą ištirpiname ant silpnos ugnies. Tik neužvirinkite! Tirpinkite pamažu, labai lengvai ir lėtai.

Idealiausia būtų šiam desertui naudoti silikonines keksiuku formeles, tuomet skanėstai gražiai išsiimtų. Tačiau, jeigu neturite, kaip kad aš, naudokite popierines formeles. Standžias, kad gerai laikytų sudėtą masę. Jei bus labai plonas popierėlis, deserto forma pasigadins.

REKLAMA

Puse šokolado masės išpilstome į formeles. Šiek tiek apsukame, kad aplietų kraštelius ir gautųsi krepšelis. Masę aš pati išdalinau 8 desertams. Dedame į šaldiklį 15 min. Ant viršaus – pusė masės karamelė. Ant karamelės pilame uogas. Vėl dedame į šaldiklį. Laukiame 1 h, kol sustings. Išdaliname likusią karamelę ant uogų sluoksnio, pilame likusį šokoladą, dedame uogas ir laikome šaldymo kameroje per naktį. Valgome šaltus!

P.S. nepalikite produkto kambario temperatūroje ilgam laikui – ištirps, kaip sniego senis.

Receptą galite pamatyti ir čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų