REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Silkė – vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų, karaliaujantis ant kiekvieno šventinio stalo. Iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Dilanas Dampella Gamage pasakoja, jog silkės nebuvo net ragavęs, kol neatvyko gyventi į Lietuvą. Būtent šiame krašte atrasti nauji skoniai privertė šefą imtis improvizacijų ir silkę patiekti šiuolaikiškai bei moderniai.

Silkė – vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų, karaliaujantis ant kiekvieno šventinio stalo. Iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Dilanas Dampella Gamage pasakoja, jog silkės nebuvo net ragavęs, kol neatvyko gyventi į Lietuvą. Būtent šiame krašte atrasti nauji skoniai privertė šefą imtis improvizacijų ir silkę patiekti šiuolaikiškai bei moderniai.

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus žadins ir į kulinarinę kelionę kvies laida „Virtuvės istorijos“.

Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.

Naujojo sezono namuose, modernių virtuvės baldų „Vokė-III“ salone įkurtoje studijoje, laidos vedėjai gamins visiems puikiai pažįstamus šventinio stalo patiekalus, tačiau patobulintus moderniais akcentais ir šiuolaikiškais skoniais: Ilona ruoš baltą mišrainę su avokadais ir virtu kumpiu, o Dilanas obuolių sultyse mirkys silkę bei ją patieks su šeivamedžio sirupe marinuotais moliūgais ir burokėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant, jog šefų kova būtų sąžininga, įvertinti jų kulinarinių sugebėjimų ir patiekalų atvyks tikras švenčių žinovas, renginių asas ir laidos „Penkių žvaigždučių būstas“ vedėjas Tomas Grigaitis. Vyras pasakoja, jog nors pats nėra gabus kulinarijoje, tačiau pavalgyti, o ypač padegustuoti dar neragautų skonių, tikrai neatsisako.

REKLAMA

„Mano santykis su virtuve yra didelis, nes ten ateinu pavalgyti, tačiau su pačiu maisto ruošimu ryšys prilygtų kaip agurko su klaviatūra. Visgi, asmeniškai pats nesu didelis tradicinių lietuviškų patiekalų gerbėjas, juos valgau tik per Kūčias, jog su mama nereiktų pyktis. Tačiau ši Dilano ruošta silkė tikrai nustebino. Lai neįsižeidžia tie, kurių silkes esu ragavęs, bet ši buvo skaniausia“, - pagyrų laidoje negailės T. Grigaitis.

Žinomas renginių vedėjas prisipažįsta, jog su nekantrumu laukia švelnėjančių karantino sąlygų ir į trasą sugrįžtančių renginių maratono. Tačiau, kol dar tenka palaukti, Tomas taip pat nesėdi sudėjęs rankų ir organizuoja internetinius protmūšius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų karantininis „Aplenk Grigaitį – laimėk pyragaitį“ protmūšis taip pat susijęs su maistu: kiekvienam dalyviui, kuris laimi, dovanojame savo namuose keptą pyragą. Tai nemokamas projektas, prieinamas bet kuriam žmogui. Ši veikla vienija visus sėdinčius namuose, negalinčius eiti į renginius, bet norinčius smagiai praleisti laiką“, - laidoje pasakos T. Grigaitis.

Kaip išsirinkti gerą renginių vedėją, ką veikti karantino laikotarpiu namuose bei kurio – Ilonos ar Dilano – tradicinio lietuviško patiekalo improvizacija patiks Tomui Grigaičiui labiau - sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją! Na, o kad laidos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

laukimas būtų kupinas naujų skonių, Dilanas mielai sutiko pasidalinti savo išskirtinės silkės receptu.

Obuolių sultyse mirkyta silkė su šeivamedžio sirupe marinuotais moliūgais ir burokėliais

Patiekalui pagaminti reikės:

250 g silkės;

0.5 l obuolių sulčių;

2 svogūnų;

pusės šaukštelio cinamono;

3 cinamono lazdelių;

2 riekių juodos duonos;

0.5 kg virtų burokėlių;

100 ml balzaminio acto;

100 g sviesto;

2 šauktų rudojo cukraus;

200 g „Vilniaus Naminio“ majonezo;

20 g svogūnų laiškų;

100 g grietinės;

6 putpelių kiaušinių;

200 g moliūgų;

200 g šviežių burokėlių;

100 ml acto;

100 g cukraus;

100 ml šeivamedžio sirupo;

šlakelio sojų padažo;

saujelės mikrožalumynų.

Supjaustytą svogūną apipilkite obuolių sultimis, apibarstykite cinamonu, įdėkite cinamono lazdeles, užpilkite 25 ml actu ir viską gerai išmaišykite. Į šį marinamą sumerki silkę ir palikite kuriam laikui pasimarinuoti. Tuo metu išvirkite putpelių kiaušinius. Daržovių marinatui sumaišykite 50 ml acto su 150 ml vandens ir pagardinkite šeivamedžio sirupu. Į marinatą sudėkite plonai pjaustytą moliūgą ir šviežius burokėlius bei taipogi palikite kuriam laikui pasimarinuoti.

REKLAMA

Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais, pagardinkite cukrumi, šlakeliu sojų padažu bei balzaminiu actu ir pakepinkite keptuvėje ant gabalėlio sviesto. Juodos duonos riekeles sutrinkite trintuvu iki trupinių ir pakepinkite svieste. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite trintuvu bei sumaišykite su majonezu ir grietine. Marinuotą silkę patiekite kartu su daržovėmis, duonos trupiniais, virtais putpelių kiaušiniais bei paruoštu padažu.

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai pradėjo 13-ąjį sezoną, kuriame laukia dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios

istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

„Virtuvės istorijų“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų