Skanus desertas prie kavos. Tikrai nustebinsite savo draugus ir artimuosius išskirtiniu deserto skoniu bei išvaizdą.
Jums reikės (1 porcijai):
Įdarui: virti ryžiai 80 g., mascarponės sūris 40 g., cukraus pudra 10 g., braškės 20 g., persikas 20g.
Blynams: ryžių miltai 60 g., kakava 20 g., pienas 40 g., aliejus 20 g., cukrus 3g.
Padažui: braškės 60 g., cukrus 20 g.
Papuošimui: ananaso riekelė apie 30 g., medus apie 20 g., cinamonas 2 g., mėtos lapeliai, migdolo riešuto drožlės.
Darome taip:
Paruošimas: Ryžių miltus sumaišyti su kakava ir cukrumi, pienu ir puse svorio aliejaus. Viską gerai išplakti. Kepti keptuvėje prieš tai ją ištepus likusia dalimi aliejaus, tešlą išklojant plonu sluoksniu per visą keptuvę. Blyną apkepti iš abiejų pusių.
Tada virtus ryžius sutrinti, sumaišyti juos su mascarpone, cukraus pudra. Viską gerai išmaišyti. Arbatinį šaukštelį tešlos atsidėti į kitą indą. Likusią tešlos masę užtepti ant iškepto blyno ir išilgai sudėti pjaustytą braškę ir persiką. Susukti į cilindro formą. Galus nupjaustyti. Likusį blyną perpjauti skersai.
Padažas: braškes su cukrumi pertrinti iki vientisos masės.
Papuošimas: iš ananaso rieklės padaryti keturkampę formą. Į keptuvę supilti medų, palaukti kol įkais, dėti ananasą ir apkepti. Baigus kepti apibarstyti cinamonu.
Apkeptą ananasą dėti į lėkštės kampą. Iš likusios ryžių – mascarponės masės padaryti rutuliuką ir jį apvolioti migdolo drožlėse. Jį uždėti ant ananaso.
Padažą lėkštėje pašlakstyti pagal nuotaiką ir ant jo uždėti skersai perpjautą blyną su įdaru. Papuošti mėtos lapeliu.
Skanaus!
Idėja: Restorano "Bokštas" vyr. šefo Artūro Karalevičiaus.